Beef and Broccoli. Hier in Nederland zien we deze combinatie vrijwel nooit voorbij komen of iemand moet een keer draadjesvlees hebben gemaakt en daar gekookte broccoli bij serveren. Grappig, want B&B is in Amerika een héél populaire combinatie en je ziet het zelfs af en toe op menukaarten voorbij komen. Ik heb me nooit kunnen voorstellen dat mensen hier echt gelukkig van werden maar toen ik op de blog The Skinny Fork een recept tegenkwam voor Beef and Broccoli uit de slowcooker wilde ik het toch een keertje proberen. Het skinny aspect van dit gerecht sprak met het meeste aan. Zoals jullie weten word ik dolblij van mijn crockpot en als daar dan ook nog eens een gezond gerecht uitkomt zetten word ik helemaal gelukkig. Dit gerecht is trouwens ook prima te maken zonder slowcooker hoor, onderaan het artikel vertel ik je hoe.

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

  • 500 gram stooflappen
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 milliliter runderbouillon
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1½ eetlepel maizena
  • sesamzaadjes

1. Pers de teentjes knoflook boven een kommetje en voeg hier de runderbouillon, donkerbruine basterdsuiker, gemberpoeder, sesamolie en sojasaus aan toe. Roer het geheel goed door tot een glad papje.

2. Snijd het rundvlees in reepjes en leg deze onderin de pot van de slowcooker.

3. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en verdeel deze over het rundvlees. Schenk de dressing/marinade over het rundvlees en de paprika. Doe de deksel op de pot en laat het vlees ongeveer 6 uur op standje Low garen.

4. Snijd de broccoli in roosjes. Roer de maizena los met een beetje water tot een klontvrij papje. Voeg zowel de broccoli als de maizena het laatste halfuur aan het rundvlees in de slowcooker toe.

5. Roer het geheel goed door en laat de slowcooker nog 30 minuten aanstaan tot de broccoli gaar is en de saus dikker is geworden.

6. Serveer de Beef and Broccoli met (zilvervlies)rijst en garneer met sesamzaadjes.

Geen slowcooker? Laat het vlees dan minimaal twee uur op laag vuur sudderen en zorg er hierbij voor dat er ten alle tijden genoeg vocht in de pan zit. Kook de broccoli gaar en schep dit de laatste 15 minuten door het suddervlees. Gebruik alsnog maizena om de saus dikker te maken.

Beef & Broccoli

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. tiffany

    Staat nu lekker te pruttelen in de slowcooker!
    Als het net zo lekker smaakt als dat het ruikt komt dat wel goed dadelijk!

    Beantwoorden
  2. Shanna

    Een aanrader!
    Wij eten het regelmatig en onze 4 jarige zoon smult er ook heerlijk van.

    Beantwoorden
  3. Fredje

    Wat voor soort sojasaus moet hierin? Ik haal de verschillende sauzen altijd door de war…

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.