Ik heb best wel getwijfeld of ik dit recept moest delen. Het was namelijk helemaal niet mijn bedoeling om het te publiceren omdat het zo eenvoudig is om klaar te maken. Ik heb dan ook geen fatsoenlijke foto’s van het eindresultaat gemaakt. En toen kwamen toch de vragen nadat ik een foto op Instagram plaatste en de soep opnam in OMF’s Eetoverzicht. En dan heb je twee keuzes: toch publiceren omdat iedereen het zo graag wil, het recept nog een keer maken (maar hier had ik geen tijd voor) of het recept voor jezelf houden. Dat laatste is natuurlijk geen optie en daarom deel ik vandaag toch het recept voor mijn Beef Noedelsoep met shiitake met jullie. Ik gebruik hierbij de verse runderbouillon die ik laatst met je deelde. De foto mag dan wel niet zo gelikt zijn, het gerecht is dat zeker wel. We hebben echt genoten van deze noedelsoep!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 500 milliliter homemade runderbouillon
  • 150 gram soba noedels
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 cm verse gember
  • 1 struik paksoi
  • 1 handvol taugé
  • 100 gram shiitake
  • rundvlees (gebruik het vlees waarmee je de bouillon trekt!)
  • 2 eieren

1. Verwarm de runderbouillon en breng deze op smaak met de sojasaus en de vissaus. Kook de noedels in de bouillon gaar.

2. Hak de knoflook, de rode peper en de gember fijn. Verhit deze in een beetje olie en voeg hier het fijngesneden rundvlees aan toe. Bak dit even kort op.

3. Schep het rundvlees uit de pan en wok vervolgens de shiitake in het overgebleven vet.

4. Kook de eieren 8 minuten tot ze bijna hard hard. Snijd ondertussen de paksoi in reepjes.

5. Schep de noedels in diepe kommen en verdeel de paksoi, taugé, shittake en het rundvlees hier overheen.

6. Schenk de op smaak gebracht runderbouillon over de ingrediënten in de kom en leg in iedere kom noedelsoep door de helft gesneden eieren.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Maaike

    Welk noedels en hoeveel gebruik je voor de soep? Ik zie ze niet staan bij de ingrediënten… Het ziet er iig lekker uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.