Beefnoodles

Noodles, I love them! Waar ik trouwens ook van houd is mijn daglichtlamp. De foto bij dit artikel heb ik namelijk geschoten in het pikkedonker, niets van te zien toch! In ieder geval, noodles dus. Ik vind ze lekker in alle soorten en maten maar het meest fan ben ik toch wel van Udonnoodles. Lekker dik, vol van smaak en ze gaan prima samen met tal van andere ingrediënten. Niet lang geleden maakte ik zelf beefnoodles, bomvol smaak maar toch een vrij tricky gerecht omdat ik altijd bang ben dat de beef te taai wordt. Gelukkig was dit totaal niet het geval en toverde ik een waanzinnig lekker gerecht op tafel dat ik jullie zeker niet wil onthouden. Wellicht dat je even een tripje naar de toko moet maken voor enkele ingrediënten, maar neem van mij aan dat dit het meer dan waard is.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 biefstukjes (± 120 gram per stuk)
  • 1 schaal shiitake
  • 1 ui
  • 60 gram ongekookte noodles naar keus (Udon is hier het lekkerst bij)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels Sake (Japanse rijstwijn)
  • bosuitjes

1. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg dit even apart. Meng de sojasaus, kristalsuiker, sambal en sake goed door elkaar in een kommetje. Snijd de ui in halve ringen en de shiitake in plakjes.

2. Verhit een klein beetje olie (bij voorkeur sesam- of pindaolie) in een wok en fruit hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de shiitake toe en wok deze mee tot ze bruin beginnen te kleuren en beginnen te slinken.

3. Kook ondertussen vast de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en spoel ze vervolgens af onder de koude kraan.

4. Voeg de plakjes biefstuk aan de ingrediënten in de wok toe en wok het vlees zo’n drie minuten mee tot het bruin begint te kleuren maar nog niet door en door gaar is.

5. Doe de saus in de wok en breng het aan de kook. Laat de saus een minuut of twee zachtjes doorkoken.

6. Voeg de noodles aan de wok toe en schep het hele gerecht goed om zodat de noodles bedekt zijn met een laagje saus. Laat het gerecht ongeveer twee minuten op laag vuur staan zodat de saus wat plakkerig kan worden.

7. Voeg op het laatste moment de bosuitjes toe en schep nog één keer kort om. Serveer het gerecht in kommetjes en eet het bij voorkeur met chopsticks.

beefnoodles1

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Beefnoodles

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Het ziet er heerlijk uit, dit ga ik zeker een keertje maken!

  2. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er goed uit met die paddenstoelen erdoorheen!

  3. Hester says:

    Goed, dit ziet er ZO lekker uit! En fijn dat je zulke mooie foto’s kan maken met je lamp, lijkt me echt ideaal.

  4. Dat ziet er heeeerlijk uit. Jammer dat mijn vriend totaat geen fan is van paddenstoelen (ja hij is gek!).

    P.S. Die daglichtlamp is echt geweldig! Hoe kom je daar aan? Op die manier maak je ’s avonds ook geweldige foto’s inderdaad.

    1. Sabine Author says:

      De daglichtlamp die ik heb komt van Bol.com maar is geloof ik niet meer daar verkrijgbaar. Als ik me niet vergis is hij van het merk Falcon.

  5. eline says:

    Ach helaas kan ik deze niet maken. Ik heb een nieuwe kraan…. :p zie punt 3 :)

    1. Sabine Author says:

      Ah, wat jammer. Je hebt toch echt een oude kraan nodig voor dit recept. Haha! :D

  6. Amber Naomi says:

    dit ziet er zo lekker uit! zeker een keer proberen :)

  7. Sanne says:

    Ik heb dit recept nu al een aantal keer gemaakt en ik kan wel zeggen dat het mijn favoriet is! Je kan er eindeloos mee variëren. Meestal voeg ik wat extra groente toe, zoals spitskool of sugar snaps. Laatst heb ik de biefstuk vervangen door kipdijfilet: ook erg lekker!
    Overigens vind ik al je oosterse gerechten heerlijk ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close