Doe eens gek en gooi er een barbecue-recept in moet ik gedacht hebben toen ik deze Biefstukspiezen in geroosterde paprikamarinade maakte. Wat mij betreft kunnen barbecue-recepten tegenwoordig het hele jaar door. Er worden zelfs winterse barbecues georganiseerd en heel eerlijk? Je kunt alles wat je op de barbecue klaarmaakt toch ook onder de grill of in de pan maken? En daarom heb ik ervoor gekozen om niet tot de zomer te wachten met dit recept maar het gewoon nu al te plaatsen want deze spiesjes zijn ook waanzinnig lekker bij een simpele salade of wat gebakken aardappeltjes en geroosterde groenten. De marinade was een experimentje en ik heb hem bij deze (voor onszelf!) bestempeld als een hit. YES!

Wat heb je nodig? (6 spiesjes)

  • 2 biefstukjes van 100 gram
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ geroosterde puntpaprika (uit pot is prima hiervoor)
  • 1 theelepel Worcestershiresauce
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Van de marinade houd je waarschijnlijk wat over, deze kun je prima in een afgesloten pot of bakje bewaren in de koelkast. De marinade blijft een paar dagen houdbaar. 

1. Snijd de puntpaprika in stukken en doe deze in een grote kom. Voeg de Worcestershiresauce, cayennepeper en olijfolie toe en schep even om.

2. Pureer de marinade met behulp van een staafmixer glad. Breng de marinade op smaak met peper en zout.

3. Snijd de biefstuk in de stukken en schep deze door de marinade. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat minimaal vier uur in de koelkast marineren. In de praktijk komt dat hier meestal neer op 30 minuten.

4. Laat de satéprikkertjes een uur weken in koud water zodat ze straks niet verbranden.

5. Rijg de biefstukpuntjes aan de satéprikkers.

6. Bak de biefstukspiezen in een droge koekenpan (er zit al olie in de marinade) of onder de grill in een paar minuten gaar. De biefstuk mag van binnen mooi rosé zijn dus het bakken heeft echt maar 3 – 4 minuten nodig.

Biefstukspiezen in geroosterde paprikamarinade

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.