Dit is hands down een van de lekkerste bijgerechten die ik heb gemaakt voor deze Kerst, al zeg ik het zelf. Voor OMF maak ik een héle hoop gerechten die uiteindelijk niet bij onszelf op het kerstmenu verschijnen, zo werkt dat nou eenmaal als foodblogger, maar als ik zou mogen kiezen dan zou deze pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen zéker op het menu komen. Het is spannender dan een gangbare aardappelpuree maar niet zo zoet als een pompoenpuree. Het is de perfecte, romige mix van beide en de gebakken paddenstoelen maken het wat mij betreft helemaal af. Een echt herfstig en toch ook feestelijk gerecht. En lekker makkelijk om te maken, dat is helemaal fijn.

Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram flespompoen
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 100 gram cantharellen
  • halfvolle melk
  • klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

1. Schil en snijd de aardappelen en pompoen in blokjes. Kook beide in dezelfde pan in een beetje gezouten water gaar tot de blokjes zacht zijn.

2. Borstel ondertussen de paddenstoelen en cantharellen schoon en hak deze grof of laat ze heel wanneer ze niet al te groot zijn. Bak de paddenstoelen in een beetje boter in een koekenpan gaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg desgewenst een beetje gedroogde tijm toe als je dit lekker vindt.

3. Giet de aardappelen en pompoen af. Stamp ze met een pureestamper fijn en voeg een scheutje melk en een klontje boter toe. Roer door tot een gladde puree ontstaat.

4. Breng de aardappel-pompoenpuree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

5. Schep de aardappel-pompoenpuree op een bord en leg de gebakken paddenstoelen er bovenop.

Mocht je de aardappel-pompoenpuree nou extra smaakvol willen maken, voeg dan een beetje geraspte Parmezaanse kaas aan de puree toe. Het is ook erg lekker om een klein beetje knoflook(poeder) toe te voegen.

Pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.