Dat de Foodbloggers Facebook voor veel leuke dingen zorgt blijkt maar weer, want Wendy kwam met het geniale idee om vanaf deze maand een Foodblogswap te organiseren. Misschien zijn jullie al bekend met het Foodblogevent waaraan foodbloggers deel kunnen nemen en om een bepaald thema een gerecht klaarmaken, of de Foodswap waaraan iedereen een pakket vol lekkers aan een andere deelnemer stuurt, maar nu is daar dus de Foodblogswap. Aan de Foodblogswap doen diverse foodbloggers mee en het doel is om kennis te  maken met andere foodblogs en hun gerechten. Dit kan natuurlijk alleen maar door middel van koken en dus kookt iedere deelnemende foodblogger tijdens de Foodblogswap een gerecht van een andere foodblog. Deze maand was de eerste editie en na wat gehussel kwam naar voren dat ik deze maand moest koken van de foodblog van Marina.

spaghetti pizza bake Marina heeft veel lekkers op haar blog staan en vooral ook veel zoet, maar ik besloot toch voor een diner gerecht te kiezen. Ik vind dat je op deze manier altijd het best kennis maakt met iemand anders zijn/haar kookkunsten. Na wat getwijfel ging ik uiteindelijk voor de Spaghetti Pizza Bake.  Een combinatie van inderdaad: spaghetti en pizza en dat dan in de oven. Oeeeh yes, dat klinkt als een Sabine gerecht. Ik heb hier en daar (vooral in hoeveelheden) wel iets aangepast, maar ik ben zo dicht mogelijk bij het origineel gebleven.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 225 gram spaghetti
  • 400 gram extra mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 blikje pizzasaus*
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 250 ml halfvolle melk
  • salami (broodbeleg)
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas

*Ik gebruikte een blikje Pizzassimo van Cirio. Gewoon te koop in de supermarkt.

1. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 180°C.

2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af zodra het gaar is.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en het ui. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met zout en de Italiaanse kruiden.

4. Voeg de pizzasaus aan het gehakt toe en verwarm nog even goed door.

5. Mix in een kom het ei met de melk en de Parmezaanse kaas. Roer dit vervolgens door de nog warme spaghetti.

6. Doe de spaghetti onderin de ingevette ovenschaal en giet hierover de gehaktsaus. Pluk de mozzarella in stukken en leg dit op de saus, top af met een laagje salami.

7. Bak de spaghetti pizza bake in het midden van de oven in zo’n 25 minuten goudbruin.

Ik vond het een lekker gerecht, maar niet héél bijzonder. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de pizzasmaak er niet echt in herkende ook al heb ik gebruik gemaakt van pizzasaus, mozzarella en salami. De spaghetti bleef bij mij ook wat droog, misschien een idee om er volgende keer bechamelsaus overheen te gieten in plaats van het mixje dat ik nu heb gemaakt. Voor mij persoonlijk mogen er dus wel wat dingen anders, maar is het wél voor herhaling vatbaar.

spaghetti pizza bake

spaghetti pizza bake

spaghetti pizza bake

spaghetti pizza bake

Benieuwd naar meer gerechten van de Foodblogswap? Houd de site van Maaike in de gaten, zij kookt deze maand namelijk van OMF!

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.