Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Wanneer je geen aardappels wilt eten kan het eten van stamppotten nog best eens een uitdaging zijn. Want heel eerlijk, ik heb ook niet altijd zin om zoete aardappel te gebruiken. Voor deze boerenkoolstamppot met zoete aardappel deed ik dit wel en dit pakte wonderbaarlijk goed uit. Ik voegde nog wat extra smaakmakers toe en zo stond er in een handomdraai een net zo lekker stamppotje op tafel als normaal met gewone aardappelen. Eerlijk, in dit geval vond ik toevoeging van zoete aardappel totaal niet vervelend. Misschien vond ik de boerenkoolstamppot wel net zo lekker als deze

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 grote zoete aardappelen (300 – 400 gram)
  • 1 zak boerenkool (300 gram)
  • 3 middelgrote uien
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 theelepel grove mosterd
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

1. Schil de zoete aardappelen snijd deze in stukken. Was ze even gronding onder de koude kraan en laat ze vervolgens onder een laagje water in de pan liggen.

2. Snijd de ui in halve ringen en leg deze bovenop de aardappelen in de pan. Leg hier vervolgens de boerenkool weer bovenop.

3. Kook de aardappelen met de uien en boerenkool in 20 minuten gaar.

4. Giet de boerenkoolstamppot af en stamp het geheel vervolgens met een stamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met de mosterd, het paprikapoeder en het peper en zout.

5. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en schep deze vervolgens (met het bakvet want dat is lekker!) door de boerenkoolstamppot.

Ps. als je een restje over hebt dan kun je dat de volgende dag ook lekker opbakken in de koekenpan. Jum!

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Join the Conversation

  1. Ellen says:

    Boerenkoolstampot is altijd geweldig!

  2. Margot says:

    Hier ben ik wel benieuwd naar! Vooral omdat ik al best lang gen boerenkool meer gegeten heb.

  3. Sandra Lindeman says:

    Lijkt me erg lekker aangezien ik niet van aardappels houd, maar wel van zoete aardappel!

  4. nicole says:

    Vorige week ook gemaakt en de combi boerenkool met zoete aardappel vonden wij heerlijk, toppertje dus!

  5. Peter says:

    een heerlijk en verrassend recept. Het levert een heerlijke boerenkool stampot op met een zoete twist. Je blijft eten totdat de pan helemaal leeg is

  6. Wat zijn de voedingswaarden van dit gerecht?
    Wil graag weten hoeveel koolhydraten er in zitten.

    1. Sabine Author says:

      Ik heb geen idee sorry. Daar let ik niet op :) Maar misschien kun je het zelf uitvogelen met behulp van de ingrediëntenlijst.

  7. Nikki says:

    Net deze heerlijke boerenkool gemaakt! Wat een heerlijke creatie! Dank je wel voor het delen!

  8. lekker recept, maar een beetje braaf. Een teentje knoflook uitgeperst erdoor en een beetje sambal (brandal). Doet wonderen.

  9. Tweede opmerking: de hoeveelheden zijn voldoende voor maximaal drie (niet al te gulzige0 eters. Beter een dubbele hoeveelheid boerenkool en zoete aardappelen. Wat je overhoudt, is altijd goed voor een (lunch)hapje de volgende dag.

  10. Merel says:

    Deze stamppot is LEKKER.
    Ik heb hem al meerdere malen gemaakt en steeds een succes.

    Ik kan er alleen no way 4 personen mee voeden. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor twee normale eters. Voor 4 personen moet je een dubbele portie maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close