Eén van de items op mijn to-do list voor 2016: meer vis eten. Ik ben altijd al dol geweest op vis maar eet het naar mijn idee veel te weinig. En als je kip zo makkelijk op de eetplanning kunt zetten, moet dit met vis toch ook zeker wel lukken. Hopelijk lukt het me om dit jaar in ieder geval eens per week vis te eten, al zal dit uiteindelijk waarschijnlijk weer neerkomen op eens per twee/drie weken. Het eerste visrecept dat ik dit jaar met jullie deel is in ieder geval deze Braziliaanse Visstoof. Ik vond het recept op de Amerikaanse blog Dizzy, Busy & Hungry en vond het er zo lekker uitzien dat ik het ook wilde proberen. Thank god I did, gecombineerd met gekookte rijst was dit echt een prima gerecht.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 500 gram Tilapia (mag uit de diepvries)
  • 3 paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 ui
  • sap van 1 limoen
  • 1½ eetlepel komijnpoeder
  • 1½ eetlepel paprikapoeder
  • 2½ theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels neutrale olie + extra
  • 2 eetlepels maizena
  • peper en zout

1. Dep de tilapia droog en snijd deze in grove stukken.

2. Doe het limoensap samen met de specerijen en 2 eetlepels neutrale olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door tot een marinade. Voeg de vis toe, schep om en dek de kom af. Laat de vis minimaal een uur in de koelkast marineren.

3. Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in kleine reepjes.

4. Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui tot deze zacht wordt. Voeg de gemarineerde tilapia, tomatenblokjes, kokosmelk en paprika toe. Roer even goed door.

5. Breng de stoof aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuutjes zachtjes pruttelen.

6. Los de maizena in een beetje water op en voeg dit papje toe aan het gerecht. Roer door en laat 2 minuten zachtjes koken tot de saus dikker is geworden.

7. Serveer deze Braziliaanse Visstoof met gekookte rijst en garneer met verse koriander (brr) of peterselie.

Braziliaanse Visstoof

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

14 reacties

  1. Tanja

    Ik stoof wel eens tilapia in de oven in witte wijn en vers gemalen verse peper en dat vind ik al heerlijk! Maar dit recept lijkt me nog veel lekkerder en ga ik proberen, Alleen begin ik met iets minder komijnpoeder omdat ik dat een erg overheersend specerij vind. Volgens mij ben jij niet dol op verse koriander :-)

    Beantwoorden
  2. Lorena

    Ik heb het vanavond gemaakt en.. Ik vond het een beetje tegenvallen. Ik vond het vrij flauw en er had wel een pitje in gemogen. Volgende keer met een pepertje er doorheen en iets meer kruiden denk ik!

    Beantwoorden
  3. Tjitske

    Dit heb ik vanavond gemaakt, met kabeljauwfilet in plaats van tilapia en zelf nog wat extra kruiden (cayennepeper o.a.) toegevoegd. We hebben heerlijk gegeten, dit recept houden we erin!

    Beantwoorden
  4. Eddy

    Ook uitgeprobeerd maar in plaats van Tilapia Victoria baars gebruikt en een mango salsa erbij gemaakt, resultaat…..heerlijk gegeten. Volgende keer doen we er een pepertje erbij in :) Dank je wel voor dit recept.

    Beantwoorden
  5. Lientje

    Lijkt me erg lekker! Ga dit snel een keer maken. Hoeveel kokosmelk heb je ongeveer voor dit recept gebruikt?

    Beantwoorden
  6. Lientje

    Lijkt me super lekker. Ga dit volgende week zeker een keer maken.
    Hoeveel kokosmelk heb je ongeveer gebruikt voor de recept? Zie bij de ingrediënten 1 blik staan maar je hebt deze in verschillende hoeveelheden.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.