We trappen de kerstreceptenreeks af met een soep. Niet zomaar een soepje, net een tikkeltje anders. Deze broccoli-cappuccino met mosterd ziet er feestelijk uit en is een goede start voor een lekker kerstdiner. Deze soep heeft een heel korte bereidingstijd en is dus kort voor het opdienen klaar te maken. Wel is het belangrijk dat je eters wat knoflook aandurven, een van de ingrediënten van  het schuim van deze cappuccino is een teen knoflook. Daar moet je wel van houden. Met dit recept kun je 4 grote soepen opdienen of 6 kleinere.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 2oo ml melk
  • 1 liter groentebouillon
  • grove mosterd

Zo ga je te werk:

1. Snijd de broccoli grof, snijd een van de twee tenen knoflook fijn en zet de overige ingrediënten klaar.

2. Bak de gesneden knoflook kort in een beetje olijfolie en doe hier daarna ook de broccoli bij. Bak dit kort even mee. Giet de bouillon erbij, voeg twee eetlepels mosterd toe en breng het aan de kook en laat het zo’n 8 minuten koken. Pureer hierna de broccoli tot een gladde soep zonder stukjes.

3 . Pers de andere teen knoflook in de melk. Verwarm de melk, maar laat het niet koken. Haal van het vuur en schuim de melk op. Dit kan met een melkopschuimer, maar hier kun je ook een staafmixer voor gebruiken.

4. Giet de soep in een glas, dan zie je het cappuccino-effect het beste. Schep het melkschuim voorzichtig op de soep en dien gelijk op.

broccoli cappucino_1

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.