Een paar maanden geleden liet ik je al kennis maken met de bijzondere kruidenmixen van Santa Maria. Deze mixen werden afgelopen voorjaar geïntroduceerd en nu komt het merk met weer iets nieuws: Santa Maria More. Wederom een aantal bijzondere kruidencombinaties voor degenen die op zoek zijn naar een spannende en unieke smaakbeleving. De smaakcombinaties zijn moderner, meer verfijnd en gewaagd en het zijn specerijen die je culinaire grenzen verleggen en je gerechten net dat extraatje geven. Klinkt als de perfecte cadeautip voor de feestdagen niet waar?

In Nederland zijn negen spannende combinaties verkrijgbaar bij de Emté supermarkten. De kruiden worden gepresenteerd in nieuw fris vormgegeven design potjes en de kleuren van deze potjes staan centraal voor de inhoud. Negen kruidenmixen dus, hieronder heb ik ze allemaal voor je neergezet inclusief een gerechtsuggestie:

  • Chili & Lime: kruidige, pikante chili gecombineerd met frisse limoen. Ideaal om te gebruiken bij zeevruchten, bulgur en varkensvlees.
  • Mango Curry: kerrie gemengd met mango en gember. Heerlijk om over noten heen te strooien en deze vervolgens zelf te roosteren.
  • Teriyaki: een Japanse specerijenmix met de smaak van gember, sesamzaad en een rijk soja-aroma. Past goed bij gegrild vis of vlees.
  • Orange Pepper: fruitige gember, chilipeper en sterke zwarte peper. Te gebruiken als mix in een saladedressing of om vis of vlees voor het bakken mee in te wrijven.
  • Lime & Mint: limoen, munt, komijn, citroenschil, knoflook en chili. De perfecte kruidenmix voor Thaise gerechten.
  • Rock & Sea Salt: roze bergzout uit de Himalaya en zeezout uit Hawaï. Uiteraard om gerechten mee op smaak te brengen maar ook een kleurrijke topping voor ieder gerecht.
  • Cacao & Chili: anchochili en donker geroosterde cacaobonen. Probeer dit eens te verwerken in browniebeslag, zó lekker!
  • Wasabi & Sesame: zwarte en witte sesamzaadjes gecombineerd met wasabi. Uiteraard heerlijk over vrijwel ieder Japans gerecht, niet alleen vanwege de smaak maar ook vanwege de looks.
  • Pasta Basilico: basilicum en knoflook voorzichtig gemengd met tomaat, peterselie en zwarte peper. Om pastagerechten een extra kick te geven.
  • Triple Pepper: een mix van fruitige zwarte peper, aromatische witte peper en zachte groene peper. Ideaal om gerechten extra pit mee te geven, bijvoorbeeld Mexicaanse gerechten.
  • Sweet Heat BBQ: rokerige smaak van eik, zurigheid van groene appel en een hintje zachte, zoete tomaat. Perfect voor ieder barbecuegerecht. Helaas nog even mee wachten dus.

Santa Maria More

Over de Santa Maria Extra Fine Selection was ik al laaiend enthousiast, deze kruidenmixen gebruik ik écht nog heel erg veel, maar ik denk dat ik Santa Maria More stiekem nog wat specialer vind. Unieke kruidenmixen in één potje die echt veel smaak aan een gerecht kunnen geven. Daarnaast zien de potjes er ook nog eens waanzinnig leuk uit waardoor ze leuk zijn om te krijgen en om te geven.

Om je alvast een eindje op weg te helpen, hieronder een heerlijk recept voor Kipfilet met meloen en bulgur waarbij gebruik is gemaakt van Santa Maria More.

Wat heb je nodig? (4 personen)

Bulgursalade:

  • 150 gram Bulgur
  • 2 eetlepels Santa Maria Chili & Lime
  • 2 eetlepels olie
  • een halve galia- of honingmeloen
  • 2 pruimtomaten in partjes
  • 100 gram broccoli in kleine roosjes
  • 25 gram paprika in stukjes
  • 1 zakje rucola

Dressing:

  • 200 milliliter (half)volle yoghurt
  • 1 eetlepel Santa Maria Chili & Lime

Kip:

  • 4 kipfilets à 150 gram per stuk
  • 1 mespuntje zout en peper
  • 1 eetlepel boter

1. Meng de yoghurt met de Chili & Lime kruidenmix en laat de dressing in de koelkast staan.

2. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de Chili & Lime en de olie toe aan de bulgur en laat het iets afkoelen.

3. Breng de kipfilets op smaak met peper en zout en bak ze in de boter in een grill- of koekenpan.

5. Meng de bulgur met de meloen, rucola en de rest van de groenten. Serveer de salade met de yoghurtdressing en de gegrilde of gebakken kip.

Santa Maria More

De kruidenmixen van Santa Maria More zijn verkrijgbaar bij Emté winkels voor € 2,99

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Maes s

    Weet u misschien Waar kan ik nog ergens de orangebpepper van Santana Maria kopen ?
    Ik vind deze nergens meer
    Alvast bedankt

    Mvg Maes S

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.