Gerechten ‘en papillotte’ bereiden is een van de meest gezonde methoden om te hanteren. Bij deze kookmethode pak je het gerecht in en stoom je het vervolgens in de oven. Deze Caprese kippakketjes heb ik ook op deze manier klaargemaakt en ondanks dat ik ze in de oven klaarmaakte, zijn ze ook uitermate goed geschikt voor op de barbecue. Sowieso ben ik dol op Caprese trouwens en kan daar niet gauw iets fout mee gaan, ik blijf er eindeloos mee variëren, maar deze combinatie met kip en de frisse citroen zorgt voor een op en top zomers gerecht. Serveer de gevulde kippakketjes met een frisse salade, pasta of een beetje rijst en je tovert heel eenvoudig een licht en gezond maaltje op tafel.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kipfilets
  • 8 mini bolletjes mozzarella
  • 8 cherrytomaatjes
  • 4 plakjes citroen
  • verse basilicum
  • peper en zout

1. Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla ze met behulp van een deegroller of vleeshamer zo plat mogelijk.

2. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C.

3. Snijd de bolletjes mozzarella en de cherrytomaatjes in plakjes en verdeel deze over één helft van de platgeslagen kipfilet.

4. Verdeel hier een hoeveelheid gescheurde, verse basilicum naar wens overheen en bestrooi de hele kipfilet met peper en zout.

5. Vouw de helft van de kipfilet die je niet hebt bekleed met de mozzarella en de tomaat over de bekleedde helft.

6. Leg twee plakjes citroen op de dichtgevouwen kipfilet en leg deze in zijn geheel in het midden van een bakpapier.

7. Vouw vervolgens het bakpapier zo dicht dat het een pakketje wordt.

8. Leg de Caprese Kippakketjes in het midden van de oven op een rooster en gaar ze in 30 minuten tot het vocht dat uit de kip loopt helder van kleur is.

Wil je deze pakketjes op de barbecue klaarmaken, zorg er dan voor dat je aluminiumfolie gebruikt in plaats van bakpapier.

Caprese kippakketjes uit de oven

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.