In Foodies Magazine van een paar maanden geleden kwam ik een recept tegen voor Gegratineerde kip met tomaat en basilicum. Toen ik de bijbehorende foto zag liep het water in mijn mond want wat blijkt, het is in feite een pasta-ovenschotel met kip en kaas. Alsof het voor mij was gemaakt want jullie weten hoe dol ik ben op pasta. Dit recept moest natuurlijk gemaakt worden en met hier en daar een kleine aanpassing maakte ik er Caprese ovenpasta met kip van. Zó lekker.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram macaroni
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • een half blik gezeefde tomaten
  • 2 grote kipfilets
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 2 tomaten in plakken
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie. Pel en snipper de uien en de knoflook en snijd de kipfilet in de lengte doormidden zodat je vier plattere stukken kipfilet krijgt. Kook de macaroni alvast in ± tien minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe het weer terug in de pan.

2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de oregano en de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer twee minuten mee. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en kook de saus op middelhoog vuur ongeveer tien minuten, tot hij wat dikker begint te worden.

3. Verhit wederom een beetje olijfolie, maar dit keer in een koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg de kip even apart.

4. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en roer deze door de saus. Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en de balsamico.

5. Meng de helft van de tomatensaus door de macaroni en proef of het nog een beetje peper en zout nodig heeft.

6. Verdeel de macaroni over de bodem van de ovenschaal en leg hier de kipfilets bovenop. Schep de rest van de tomatensaus over de kipfilet en verdeel vervolgens de plakken tomaat over de kip. Leg de mozzarella over de kipfilet en schuif de ovenschotel vervolgens dertig minuten in het midden van de oven zodat de kip goed gaar kan worden.

Strooi voor het serveren nog wat extra verse basilicum en peper over de ovenschotel.

caprese ovenpasta met kip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Caprese ovenpasta met kip

19 reacties

  1. Malou

    Misschien moet ik ook maar een blog beginnen, waarop ik foto’s zet van alle gerechten van Oh My Foodness die ik namaak… Want bijna AL jouw gerechten lijken me ZO lekker!! We eten al zowat iedere week een paar van jouw recepten, en deze komt ook weer op de lijst. Dankjewel voor alle inspiratie!!!

    Beantwoorden
  2. Sjenne

    Ik maak dit gerecht regelmatig, het is heerlijk. Maar ik doe er wel een heel blikje tomaten op sap in en een half kopje water, anders is de saus te dik. De kip moet bijna gaar zijn.

    Beantwoorden
  3. Joyce

    Ziet er inderdaad heerlijk uit.
    Ik heb m gemaakt maar vind er weinig smaak aanzitten. Het ziet er lekkerder uit dan dat het is.

    Beantwoorden
  4. Liesbeth

    Dit gerecht al een paar keer gemaakt op ons wekelijks etentje met de kinderen en kleinkinderen.
    Iedereen vind het erg lekker.
    Maak het alleen ook een beetje pittiger.
    Deze blijft er zeker in.

    Beantwoorden
  5. Bettie

    Hoi hoi! Ik ga dit recept vanavond maken en vroeg me af, wordt de kip niet taai als ie een half uur op 200 graden in de oven staat..?
    Groetjes Bettie

    Beantwoorden
  6. Kitty

    Dank je wel dat je direct to the point komt: het gerecht en het recept ipv wat ik veel op gelojksoortige blogs zie dat er via Rome en Parijs met allerlei oninteressante anekdotes van iemand die je helemaal niet kent je een ongeluk moet doorscrollen naar het recept…

    Het lijkt me een lekker gerecht.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.