Iets lekkers klaarmaken met gerookte zalm is wat mij betreft niet zo moeilijk. Hoewel ik liever een verse moot zalm heb, vind ik gerookte zalm bijzonder prettig om te gebruiken voor diverse voorgerechten. Onlangs hadden we mijn ouders te eten en maakte ik Carpaccio van gerookte zalm, heel eenvoudig om te maken en wanneer je zalm van goede kwaliteit hebt fantastisch van smaak. Deze carpaccio vormt het ideale voorgerecht wanneer je niet uren in de keuken door wilt brengen, maar toch een mooi gerechtje op tafel wilt zetten.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 400 gram gerookte zalm
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel bieslook
  • 4 schijfjes citroen
  • 1 eetlepel ketjap
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel citroensap

1. Meng de ketjap, sojasaus en het citroensap met elkaar, dit is de dressing voor je carpaccio. Proef of de marinade goed op smaak is en voeg naar smaak nog wat extra ingrediënten toe.

2. Snijd de bieslook fijn en de bosuitjes in halve ringen.

3. Drapeer de gerookte zalm op een bord en sprenkel hier een klein beetje dressing overheen.

4. Strooi de bosuitjes en bieslook over de gerookte zalm en serveer met een schijfje citroen.

Easy does it!

carpaccio van gerookte zalm

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.