Tussen- of avonddiensten draaien op het werk zorgt voor weinig OhMyFoodness materiaal. Ik eet dan namelijk altijd op het werk, waardoor ik zelf niet aan de kook hoef. Gelukkig zijn er minimaal twee dagen in de week waarop ik nog wél in de keuken mag staan dus vandaag heb ik weer een ‘recept’ voor jullie. Recept tussen aanhalingstekens aangezien er vrij weinig kundigheid en handelingen aan te pas komen. Cheaten met een Ceasar Salad dus!

Wat heb je nodig? (2 personen, avondmaaltijd)

  • 2 kipfilets
  • 1 pakje ontbijtspek
  • 1 zakje AH knoflook croutons
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 zak AH gemengde sla
  • 80 gram verse Parmezaanse kaas
  • Remia Salata original Ceasar Dressing
  • kipkruiden

1. Kruid de kipfilets royaal met de kipkruiden. Je kunt uiteraard ook voor andere kruiden zoals Cajun kiezen of voor simpel peper en zout. Wat jij maar lekker vindt! Leg de filets onder de grill en laat ze daar liggen tot ze gaar zijn.

2. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de plakjes ontbijtspek tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

3. Verdeel de gemengde sla over twee borden. Besprenkel met de gewenste hoeveelheid Ceasar Dressing.

4. Verwijder de kroontjes van de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden. Verdeel de gehalveerde tomaten over de sla.

5. Strooi de croutons over de twee borden heen.

6. Snijd de Parmezaanse kaas in zo dun mogelijke snippers. Verdeel ook dit, samen met de uitgebakken spek over de twee borden.

7. Snijd de gegrilde kipfilet in reepjes en verdeel de nog warme kip over de twee borden. Maak de salade eventueel af met wat verse peper of nog wat extra dressing.

Hartstikke makkelijk dus en met al die producten die al voor je klaargemaakt zijn ook zeker geen culinair hoogstandje te noemen, maar wel ontzéttend lekker en vullend als avondeten. Uiteraard kun je nog vanalles aan deze salade toevoegen om het nog lekkerder te maken. Vaak voegen wij nog een in partjes gesneden hardgekookt ei toe, maar die waren we deze keer vergeten.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Hester

    Lijkt me een lekkere salade, ik wil eigenlijk wel wat vaker maaltijdsalades eten! Oh en volgens mij ben je het spek vergeten bij de ingrediëntenlijst te zetten :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.