Chili Con Carne, eigenlijk is het daar helemaal geen weer voor nu maar ik maakte het dan ook op een koude, regenachtige dag. Vroeger had ik echt een hekel aan dit gerecht, veel te pittig en totaal niet passend bij de aardappels die we er altijd bij aten. Ik moest er minimaal een halve pot appelmoes overheen gieten wilde het een beetje naar mijn smaak zijn. Een poos geleden probeerde ik het weer te maken, maar dan helemaal zelf en Weight Watchers style. Een stuk lekkerder dan uit een pakje en ook een stuk lichter! Heerlijk met een stokbroodje en relatief makkelijk te maken. Vandaag het recept!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 400 gram extra mager rundvlees
  • 500 ml tomatensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 uien gesnipperd
  • 8 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 200 gram kidneybonen (al gekookt)
  • 1 blikje maïs
  • peper/zout
  • 1 snufje chilipeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
1. Neem een hapjespan of diepe koekenpan en bak hierin het gehakt rul in een beetje olijfolie.

2. Pers de knoflookteentjes boven het gehakt en voeg ook de ui hieraan toe. Goed doorroeren zodat de knoflook niet aanbrandt. Laat het geheel even goed bakken. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

3. Wanneer het gehaktmengsel goed doorbakken is voeg je de in blokjes gesneden tomaat en paprika toe. Giet vervolgens het tomatensap in de pan en roer goed door. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken.

4. Voeg na een kwartier de chilipoeder aan het gerecht toe en roer nogmaals goed door. Voeg vervolgens de voorgekookte kidneybonen toe, roer door en laat nog twee minuten opwarmen.

5. Voeg als laatste de maïs toe en laat het gerecht met de deksel op de pan nog zo’n twee minuten staan. Niet langer want je wil de maïs graag geel en een beetje knapperig houden.

Eet met een lekker vers stuk stokbrood. Wanneer je ervan houdt kun je als laatst nog wat verse koriander toevoegen.

Voor de liefhebbers van Weight Watchers, per portie is dit gerecht 9 punten. Hierbij zit 40 gram wit stokbrood inbegrepen. 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.