Oosterse kipgerechten met rijst, ik ben er gek op. Toen ik dit recept voor Chinese kip met geroosterde pinda’s tegenkwam in de Gezond Eten van oktober wist ik dan ook dat het niet lang kon duren voordat ik het zou maken. En terecht.  Hoewel het wellicht niet een van de mooiste gerechten is, smaakt het wel waanzinnig en zit het gerecht boordevol Aziatische smaken. Daarnaast ook nog eens lekker gezond en het gerecht is makkelijk glutenvrij te maken wanneer je glutenvrije varianten van sojasaus en maïzena gebruikt. Een heerlijk healthy maaltje voor een doordeweekse dag.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 90 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel maïzena
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 ui
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 eetlepel mirin (rijstwijn)
  • hoeveelheid pinda’s naar wens

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Meng ondertussen 1 eetlepel sojasaus met de sesamolie en de maïzena en voeg hier de gesneden kipfilet aan toe. Schep even goed om zodat de kip is voorzien van een laagje marinade en laat dit minimaal tien minuten staan.

3. Meng in een kleiner kommetje de rest van de sojasaus met de mirin en zet dit apart.

4. Verhit een beetje olie in een wok op hoog vuur en voeg de gemarineerde kipstukjes toe. Wok de kip in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin. Schep de kipblokjes vervolgens uit de wok en zet even apart.

5. Verhit nog een beetje olie in dezelfde wok en voeg hieraan de ui, chilivlokken en de knoflook toe. Roerbak dit een minuut of twee tot de ui bruin begint te kleuren. Voeg dan de bleekselderij en de paprika toe en bak nogmaals twee minuten door.

6. Voeg de kip en het soja/mirin-mengsel toe aan de groenten en laat het geheel nog zo’n twee minuten sudderen.

7. Hak ondertussen de pinda’s grof en rooster deze kort in een droge koekenpan.

8. Serveer de Chinese kip op een bedje van zilvervliesrijst en garneer met de geroosterde pinda’s.

chinese kip  met geroosterde pinda's

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.