Oh boy wat is het lang geleden dat ik een burgerrecept met jullie heb gedeeld. In de OMF Detoxmaand zat het er even niet in, maar nu gaan we er weer voor hoor, a burger a day keeps the doctor away! Niet helemaal natuurlijk, maar je snapt mijn punt. Vandaag heb ik in ieder geval een perfect weekend-burgerrecept voor jullie in petto: de Chorizoburger met geitenkaas die ik voor de smaak nog heb afgetopt met zoete rode uien. Jaaaa! Deze burger wil je maken, dat beloof ik je!

Chorizoburger met geitenkaas

Wat heb je nodig? (2 burgers)

  • 2 Italiaanse bollen
  • 2 plakken Maaslander Geit
  • 50 gram pittige chorizo*
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • rode uienchutney
  • peper en zout

*Mocht je nou geen pittige chorizo kunnen vinden, voeg dan nog wat rode peper aan het gehaktmengsel toe. Die pit is namelijk heerlijk in combinatie met de geitenkaas en zoete rode uien.

1. Maak allereerst de rode uienchutney klaar volgens de aanwijzingen in dit artikel. Geen zin in? Bak de uien dan samen met een schepje suiker langzaam op middelhoog vuur tot ze lekker zacht zijn.

2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en doe deze met het rundergehakt in een kom. Voeg peper en zout toe en kneed het geheel goed door. Vorm twee burgers van het gehaktmengsel.

3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de burgers rondom bruin en gaar. Vouw een plak Maaslander Geit dubbel en leg op iedere burger een dubbelgevouwen plak. Laat de burgers nog even in de pan liggen tot de geitenkaas gesmolten is.

4. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en leg op iedere onderste helft een blaadje ijsbergsla.

5. Leg de geitenkaasburger bovenop de sla en top af met de rode uienchutney.

Vanwege de pit van de chorizo en de smeuïgheid van de Maaslander Geit had deze burger voor mij geen saus meer nodig, maar voel je vrij om een saus naar smaak toe te voegen.

Chorizoburger met geitenkaas

Dit is een gesponsord artikel.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Kimber

    Ik zag hem op Instagram voorbij komen en ik móest gewoon even komen lezen. Dit ga ik bewaren, klinkt goddelijk!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.