Oohh coquilles, ik hou ervan. Heerlijk vissig, ontzettend zacht van smaakt… echte verwennerij als je het mij vraagt en iets voor de echte visliefhebber. Coquilles zijn een product die veel thuiskoks al snel laten staan omdat ze het imago hebben snel verprutst te worden. Je bakt ze al gauw veel te lang waardoor ze te gaar worden en naar rubber gaan smaken. Eén à anderhalve minuut aan beide kanten hebben ze nodig voor de perfecte garing. Het is dus een gerecht waar je echt bij moet blijven staan. Een ideaal Kerstgerecht als je het mij vraagt, een prima voor- of tussengerecht bij een uitgebreid diner. Zelf heb ik de coquilles in parmaham met balsamico gemaakt, een heerlijke combinatie.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 8 coquilles
 • 4 plakjes parmaham
 • 1 citroen
 • balsamicoazijn
 • rucola
 • peper en zout

1. Dep de coquilles droog met een stukje keukenrol en kruid ze met peper en zout.

2. Snijd de plakjes parmaham over de lengte doormidden en pak iedere coquille in met een reepje parmaham.

3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles aan weerszijden 1 à 1,5 minuut tot ze gaar zijn.

4. Serveer de coquilles met rucola, partjes citroen en balsamicoazijn.

coquilles in parmaham

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Janet

  OMG, dit ziet er echt HEERLIJK uit. Ik laat ze inderdaad ook meestal maar liggen, terwijl ik dr wel dol op ben. Toch maar een keer zelf proberen!

  Beantwoorden
 2. Susanne

  Ik zie ze ook veel bij van die kookprogramma’s en dan wordt er inderdaad bij gezegd dat het vaak verkeerd wordt klaargemaakt. Ik heb geen idee wat ik me bij de smaak zou moeten voostellen!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.