Soep doet het altijd goed bij mij, heerlijk vind ik het. Zeker als het zelfgemaakt is. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet vaak genoeg zelf soep maak. Soms gewoonweg omdat ik sommige recepten te bewerkelijk vind. Dan heb ik geen zin om 3 uur te wachten tot mijn soep klaar is. Vandaag deel ik met jullie een heel makkelijk en lekker soepje! Courgettesoep. Erg lekker en ook nog light!

Wat heb je nodig? (Voor 4 flinke koppen soep)
– 2 courgettes
– 2 bakjes (20+) smeerkaas
– 1 liter water
– 1 bouillonblokje (groente)
– Peper en zout
– Staafmixer
– Eventueel room ter decoratie

Hoe ga je te werk?
Was de courgettes en snijd ze in gelijke stukjes.  Doe de courgette in een hoge pan en giet er 1 liter water en het bouillonblokje bij. Laat dit zo’n 20 minuten zacht koken. Na deze 20 minuten doe je de smeerkaas erbij, hierna laat je het nog 10 minuten sudderen.
Dan doe je het vuur uit en pureer je het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

Om het mooi te serveren kun je er een beetje (slag)room (of koffiemelk, tip!) in gieten, maar voor de smaak is dit niet nodig!
Houd je van pittig? Maal er dan flink wat peper in, of chilipoeder. Liever wat milder? Schenk er wat (slag)room in, zo’n 200 ml is genoeg voor de hele pan.  Eet smakelijk!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.