Ik blijf fan van courghetti (courgette noedels, zoodles), het is zo’n ideale vervanger voor spaghetti als je even zin hebt om gezond te doen en licht te eten. Ik maak het best wel regelmatig maar probeer daarbij wel iedere keer te variëren met sauzen. De laatste keer maakte ik Courghetti met Tonijnbolognese. Hierbij verving ik het standaard gehakt in de bolognesesaus dus voor tonijn (uit blik) en ooeeeh, wat een perfect lentegerechtje kwam er op tafel te staan! Varieer gerust met de groenten die je toevoegt aan de saus, zelf gebruikte ik een hele bak champignons want ik ben dól op champignons.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 handvol verse basilicum
  • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een koekenpan tot het goed begint te geuren.

2. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de ui en knoflook. Bak de champignons mee tot ze slinken en bruin kleuren.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai het vuur laag en laat de tomatensaus 15 minuten zachtjes pruttelen.

4. Was de courgettes en snijd ze met behulp van een juliennesnijder in dunne reepjes.

5. Giet de tonijn af en pluis deze met behulp van een vork uit de blikjes. Voeg de tonijn samen met de verse basilicum toe aan de tomatensaus en warm nog even door.

6. Blanceer de courghetti kort en schep in diepe borden. Schep de Tonijnbolognese eroverheen en serveer direct.

Courghetti met tonijnbolognese

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Anouk

    Hi Sabine,

    Heerlijk gerecht! Komt er in de toekomst ook de mogelijkheid om gerechten te ‘pinnen’? Zou zo graag recepten van je site in mijn ‘Teestie’ mapje op Pinterest zetten, maar dat lijkt nog niet te kunnen! :(

    Beantwoorden
  2. Karin

    Heerlijk Sabine! En zo simpel :-)
    Ik heb er nog wel wat parmezaanse kaas over gedaan, ook lekker.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.