In april van 2012 plaatste ik al eens een recept voor couscous: Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes. Sindsdien heb ik het geloof ik nog één keer gegeten en daarna heeft er eigenlijk geen couscous meer op tafel gestaan. Zonde, want net als met een salade kun je met couscous ook alle kanten op. Vandaar dat ik onlangs maar weer eens een gerecht in elkaar flanste en dit heeft geresulteerd in het onderstaande gerecht: couscous met feta. Lekker en met een totaal andere smaak dan het recept dat ik eerder plaatste, is dit gerecht goed te combineren met een pittig stukje vlees.couscous met feta

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 300 gram couscous
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • gedroogde peterselie
  • fetakaas
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 2 geroosterde paprika’s in olie uit een pot
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • peper en zout

1. Doe de couscous in een kom en schenk hier de kippenbouillon gemaakt van twee bouillonblokjes overheen. Zorg ervoor dat de couscous net onder staat, kruid met gedroogde peterselie en peper en zout en dek de kom af met een bord. De couscous zal nu alle bouillon opnemen en zo vanzelf gaar worden.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit deze in een laagje olijfolie in een koekenpan. Voeg vervolgens de doperwtjes en de geroosterde paprika (in blokjes gesneden) toe en bak nog even twee minuten mee.

3. Roer de couscous, zodra deze alle bouillon heeft opgenomen los met een vork en voeg de couscous aan de groenten toe. Bak zo’n vijf minuten op middelhoog vuur en zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

4. Verkruimel als laatste de feta over de couscous en breng op smaak met gedroogde peterselie. Doordat de couscous nog warm is smelt de fetakaas lichtjes waardoor de smaak een stuk intenser wordt.

Serveer de couscous met een pittig stukje lamsvlees of ga op de vegetarische tour door er bijvoorbeeld falafel bij te eten. Jam!

couscous met feta

couscous met feta

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.