Gesponsord – Eenpanspasta’s, je kunt er niet meer omheen. Ze zijn zo populair aan het worden en wat mij betreft had dit al veel eerder kunnen gebeuren. Zelf deel ik de laatste tijd ook regelmatig eenpanspasta’s op OMF. Omdat ik ze leuk vind om te maken maar ook omdat ze zo makkelijk zijn voor drukke doordeweekse dagen. MAGGI speelt handig op de trend in door een nieuw product te lanceren: Roerbakpasta’s. Met de Roerbakpasta’s van MAGGI tover je in een handomdraai een lekkere pasta op tafel en zelf ging ik aan de slag met hun Romige Kip Roerbakpasta. Ik maakte er Creamy Lemon Chicken pasta van. Lekker fris door toevoeging van de citroen, romig door de saus en door veel broccoli en spinazie toe te voegen ook nog eens vullend.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram broccoli (diepvries)
  • 150 gram spinazie
  • 1 citroen
  • 1 pakje MAGGI Roerbakpasta Romige Kip
  • 30 gram Parmezaanse kaas

1. Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie in een koekenpan tot het goed begint te geuren.

2. Snijd de kipfilet in reepjes en doe deze bij de ui in de pan. Bak de kip mee tot deze goudbruin en gaar is.

3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe deze bij de kip en de ui in de koekenpan. Voeg het sap en het geraspte citroenschil van een halve citroen toe.

4. Doe de inhoud van het pakje MAGGI Roerbakpasta Romige Kip samen met 500 milliliter water in de pan en breng het geheel aan de kook. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.

5. Draai het vuur middelhoog en kook het geheel 11 minuten, tot de pasta gaar is.

6. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de gewassen spinazie toe. Roer goed door tot de spinazie is geslonken.

7. Proef de pastasaus en voeg desgewenst nog extra citroensap toe.

8. Serveer de pasta in diepe borden met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.

Creamy Lemon Chicken

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door MAGGI

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Marlotte

    Oh yum, wat een plaatje. Ziet er heerlijk uit! Helemaal fijn dat het een eenpansgerecht is, hoef je ook niet zo lang in de keuken te staan voor de afwas.

    Beantwoorden
  2. Lotte

    Lekker zomers gerechtje! Dit zal erg goed in de smaak vallen bij mijn vriend denk ik:) Mooie, lichte foto’s ook, complimenten!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.