Zo langzamerhand weten jullie allemaal wel dat ik dol ben op diners waarbij je zelf dingen kunt pakken en waarbij je de keus hebt uit veel verschillende dingen. Wanneer wij eters krijgen thuis zorg ik ook dat er voldoende van alles is zodat er voor iedereen wel iets smakelijks tussen zit. Combineer dat hele ‘hapjes’ idee met een van mijn favoriete keukens, de Mexicaanse keuken, en je komt al gauw op uit Fajita’s. Fajita’s zijn sizzling hete pannetjes met een vulling waarbij de tortilla’s en sausjes los geserveerd worden. Ik besloot zelf thuis een keer fajita’s met gamba’s te maken en dat was een groot succes.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 kleine tortillawraps
  • 200 gram gamba’s
  • 1 schaaltje guacamole
  • 1 schaaltje zure room
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • 1 kommetje gemengde sla
  • 1 schaaltje geraspte kaas

fajita's met gamba's

1. Zet alvast een schaaltje guacamole, een schaaltje zure room, een schaaltje met de geraspte kaas en een schaaltje met de gemengde sla op tafel. Dit laat je de gasten straks gewoon lekker zelf pakken.

2. Maak de gamba’s schoon en bak ze een beetje olie en twee teentjes knoflook gaar. Bestrooi met peterselie en laat de gamba’s gewoon in de pan zitten, deze serveer je uiteindelijk op tafel.

3. Stoom de wraps even kort (een seconde of tien) in de magnetron en leg ze op een bord. Zet het bord met de wraps ook vast op tafel.

fajita's met gamba's

4. Snijd de ui en de rode paprika grof en bak deze in een klein beetje olie tot ze zacht worden. Voeg de tacokruiden toe en schep het geheel nog even goed om. Serveer de paprika en de ui in een los schaaltje en zet deze op tafel.

Aan tafel! Laat je gasten nu gewoon zelf de fajita’s bouwen en bepalen wat ze op hun wrap willen hebben. Zelf gebruikte ik van alles wat. Een likje guacamole met daar bovenop de sla, de warme groenten en de gamba’s. Afgemaakt met een paar lepels zure room en getopt met een eetlepel geraspte kaas.

Heerlijk! Zowel qua smaak als het eten zelf, het is toch fijn om met zijn allen aan tafel een beetje te keutelen?

fajita's met gamba's

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.