Als we dan toch voor Fastfood Friday aan de slag gaan kunnen we het net zo goed GOED doen. En dus maakte ik onlangs de meest mannelijke burger ooit voor OMF: De Baconator van fastfoodketen Wendy’s. Op en top Amerikaans, op en top vet en bovenal vullend. Anders dan deze burger hoef je eigenlijk niet meer te eten want wat is dit een flinke hap. Een broodje met cheddar, bacon en twee burgers. Oef. Klaar voor? Komt ‘ie!

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 400 gram rundergehakt
  • 4 plakjes Cheddar
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 kaiserbroodjes (afbak)
  • 2 theelepels mayonaise
  • 2 theelepels ketchup
  • peper en zout

1. Breng het gehakt ruim op smaak met peper en zout en vorm er vier hamburgers van.

2. Verwarm de kaiserbroodjes even kort in de oven. Net zolang dat ze niet verkleuren maar al wel zacht worden van binnen.

3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de burgers om en om goudbruin en gaar. Bak ondertussen in een andere pan de plakjes spek knapperig. Laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier.

4. Snijd de kaiserbroodjes doormidden en leg op de onderste helft een plakje chedder gevolgd door een burger. Leg hier het tweede plakje cheddar bovenop, gevolgd door twee plakjes uitgebakken spek. Leg hier dan weer de tweede burger bovenop, gevolgd door wederom twee plakjes spek. Top af met mayonaise, ketchup en de andere helft van het brood.

Goed, je kunt je voorstellen dat deze burger bijna niet te eten is. Niet qua smaak, want die is dik in orde kan ik je vertellen – zeker voor de echte meatlover -, maar op het moment dat je één hap van het broodje neemt, valt de burger er aan de andere kant van het broodje bijna uit Het eeuwige dilemma met grote burgers, je kent het vast wel. Omdat ik per se de Baconator zo goed mogelijk wilde namaken heb ik me aan dezelfde opbouw gehouden. Wellicht is het echter een aanrader om de bovenste burger af te toppen met het tweede plakje cheddar, op deze manier kun je de burger tijdens het eten namelijk verdelen in twee ‘eerlijke’ delen. Zorgt voor veel minder geklieder!

Anyway, het is natuurlijk jouw keus maar geniet er vooral lekker van. Imposanter dan de Baconator wordt een burger bijna niet.

Baconator

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.