Het stond al een tijdje op mijn lijst om te maken: Chicken Alfredo. Alfredo is de naam van de saus die erbij hoort en eigenlijk is het niet meer dan een eenvoudige roomsaus met wat kruiden. Lekker is het echter wel en vooral in Amerika wordt dit gerecht enorm vaak gegeten. Alles behalve light is dit gerecht met boter en vooral veel kaas iets dat je misschien maar beter in het weekend kunt eten. De kwestie met Alfredo is trouwens hetzelfde als die van de Carbonara, er zijn talloze variaties op het recept en meningen over de ‘authentieke’ saus zijn verdeeld. Dit is in ieder geval mijn variant op Chicken Alfredo pasta.

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 scheut witte wijn (± 4 eetlepels)
  • 250 milliliter volle room
  • 300 gram penne
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 klontje ongezouten roomboter
  • 1 zakje geraspte kaas
  • peper en zout

1. Laat het klontje boter in een koekenpan smelten en snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kip met peper en zout en bak de blokjes goudbruin en gaar. Kook ondertussen in een andere pan de pasta gaar.

2. Schep de kip uit de koekenpan en houd even apart. Snipper de ui en fruit deze vijf minuten zachtjes in het overgebleven vet. Blus af met een flinke scheut witte wijn.

3. Voeg de room en de peterselie aan de ui toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot de saus wat indikt.

4. Voeg de kipfilet samen met de gaargekookte penne en een flinke hand geraspte kaas (bij voorkeur Parmezaan) aan de roomsaus toe. Breng de saus op smaak met extra peterselie en/of peper en zout.

5. Serveer de pasta met extra kaas (want dat is lekker!).

Chicken Alfredo pasta

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Carmen

    Ziet er lekker uit. Ik hoop nog steeds dat er een recept komt van die overheerlijke quilty pleasure knoflookbroodjes van de new york pizza.

    Beantwoorden
  2. Mandy

    Zojuist klaargemaakt en het smaakte erg goed! Ik had nog een paar bosuitjes liggen en die heb op het laatst erbij gedaan. Dit ga ik zeker nog een keer maken.

    Beantwoorden
  3. Frank van Genne

    Waarom denken 7 mensen dat het boeiend is dat het hun lekker lijkt of dat ze het gaan maken. Maak het en geef aan wat je ervan vindt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.