Eigenlijk is Currywurst meer een gerecht om in de winter te eten. Na of tijdens een dagje winkelen in Duitsland even opwarmen met een curryworst, het hoort er eigenlijk een beetje bij vind je niet? Echter kon ik mij de laatste keer dat ik een braadworst had gegeten niet meer herinneren en ik had er zin in. En daarom ging ik toch aan de slag met het recept voor deze typisch Duitse snack. Om het toch een beetje zomers te houden kun je de worstjes eventueel ook klaarmaken op de barbecue natuurlijk. Het recept voor de currysaus kwam ik tegen op Smulweb en is gepubliceerd door iemand die het weer uit een Duits kookboek had. Als het uit een Duits kookboek komt moet het haast wel goed zijn toch? Bij ons viel het in ieder geval enorm in de smaak.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

  • 8 braadworsten
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 gram ketchup
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 eetlepels honing
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels kerriepoeder

1. Bak de braadworsten in een beetje olie in een koekenpan gaar. Prik er tijdens het bakken niet in met een vork, anders loopt het vocht uit de worsten en worden ze droog.

2. Snipper de ui en fruit deze in een steelpannetje in een beetje olijfolie even aan tot de ui glazig begint te kleuren.

3. Voeg de tomatenpuree aan de ui toe en bak dit even kort mee. Blus af met een beetje water (zo’n 50 milliliter).

4. Doe de ketchup, balsamico-azijn en de honing in de pan en breng de saus even aan de kook. Draai het vuur laag en laat zo’n twee minuten zachtjes doorkoken.

5. Voeg de sojasaus, de chilipoeder en de kerriepoeder aan de saus toe en roer het nogmaals goed door. Laat nog heel even zachtjes doorkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.

6. Snijd de worsten in plakjes en schenk de currysaus eroverheen.

Mocht je saus overhebben dan kun je deze ook prima in een pot nog enkele dagen in de koelkast bewaren. De saus is namelijk ook erg lekker bij ander vlees of bij gebakken aardappeltjes.

Currywurst

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Miranda

    Nomnomnom zal het net zo lekker smaken als op wintersport? Binnenkort maar eens maken :-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.