Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat cheddarkaas een guilty pleasure van mij is. Die plastic smeltkaas die nergens naar smaakt? Heerlijk vind ik het op burgers of over een omelet. Toen ik voor Fastfood Friday aan de slag ging met een recept voor een Dubbele Cheeseburger (geïnspireerd op de burger van McDonald’s), vond ik het dan ook geen straf dat op iedere burger een plak cheddar gelegd mocht worden. Mocht jij net zo’n fan van plastic smeltkaas zijn dan moet je deze dubbele cheeseburgers zeker eens maken. En anders gebruik je gewoon een ander soort kaas, dan wordt ‘ie ook wel lekker hoor!

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes Cheddarkaas
  • 2 grote augurken
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • peper en zout

1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en verdeel het vervolgens in vier porties. Maak van iedere portie een platte hamburger.

2. Grill de hamburgers onder de grill tot ze gaar zijn en grillstrepen vertonen. Leg vlak voor het einde op iedere burger een plakje cheddar zodat deze nog even mee kan smelten.

3. Snipper ondertussen de ui en snijd de augurken in plakjes. Stoom ook de hamburgerbroodjes even kort in de magnetron.

4. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg op de onderste helft twee burgers bovenop elkaar met de gesmolten kaas naar boven.

5. Top de bovenste burger af met augurk en ui.

6. Smeer de binnenkant van het bovenste kapje brood in met mayonaise en ketchup en leg deze vervolgens op het broodje.

Dubbele Cheeseburger

9 reacties

  1. Paul Oosten

    Ja, idd, ik lust die vierkante, separaat verpakte, plakjes wel.
    Heb ooit echte cheddar gebruikt (moest ik zelf snijden) en die vond ik eigenlijk ontzettend bitter smaken …

    Beantwoorden
  2. Madelon

    Ik doe altijd twee plakjes per burger in plaats van een :$. Als we dan toch bezig zijn met ‘plastic’ kaas dan doen we het ook goed hahaha.

    Beantwoorden
  3. Mirne

    Ik vind die kaas stiekem ook wel lekker, heb ook wel een dubbel gemaakt maar dat vond ik dan toch weer teveel kaas. Ik hou het lekker bij een single. :D

    Beantwoorden
  4. Susanne

    En wat zit ik op dit moment te eten? Een heerlijke pasta met een kaassaus van cheddar smeltkaas haha. Mijn favoriet! Ik gebruik het eigen overal voor. Deze burger ziet er uit als to die for, oh my!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.