Wanneer wij pizza bestellen doen we dit eigenlijk altijd bij New York Pizza en dan kiezen we vrij regelmatig voor dezelfde pizza. Een paar maanden geleden probeerde ik echter eens een andere, de Gamberi E Rucola: een pizza met witte saus, ui, knoflookgarnalen en rucola. Zo lekker! Heel anders dan de ‘standaard’ pizza’s met tomatensaus. Regelrecht bovenaan mijn lijst van meest favoriete pizza’s ging ‘ie in ieder geval en dus stond deze pizza ook al enige tijd op de Fastfood Friday lijst. Hoewel het flink puzzelen was (vooral met de saus) is het me gelukt om deze Gamberi E Rucola vrijwel identiek na te maken. Vandaag dus in Fastfood Friday, zeker proberen deze pizza!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 verse pizzabodem zonder saus (bijvoorbeeld die van de AH)
  • 250 gram knoflookgarnalen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • geraspte kaas
  • rucola

Voor de saus:

  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram patentbloem
  • 6 – 8 teentjes knoflook
  • 350 milliliter halfvolle melk
  • peper en zout

1. We beginnen met het maken van de saus. Hak hiervoor de knoflook fijn en smelt de boter in een steelpannetje.

2. Voeg de knoflook bij de boter en fruit voorzichtig aan zodat de knoflook niet verbrand. Doe hierna de bloem in de pan en roer dit goed door tot de bloem gaart, er ontstaat dan een roux. (Zie voor uitleg dit artikel).

3. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren. Kook de saus zachtjes door tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze in een beetje boter of olie in een koekenpan aan tot ze glazig beginnen te worden. Voeg dan de garnalen toe en bak tot ze bijna gaar zijn.

5. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de saus op de pizzabodem maar laat aan de randen ongeveer een centimeter ruimte over. Strooi vervolgens een hoeveelheid geraspte kaas naar smaak over de pizza.

6. Verdeel de ui en de garnalen over de pizza en bestrooi naar smaak met fijngehakte verse peterselie.

7. Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Garneer de pizza met de rucola.

Oh boy wat was deze pizza goed gelukt, ik vond hem net zo lekker als de Buffalo Chicken pizza die ik al eens eerder maakte. Ik kan iedereen dan ook aanraden eens te experimenteren met het maken van pizza’s en niet altijd voor de standaard tomatensaus te gaan.

Gamberi E Rucola pizza

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Hester

    Lijkt me echt heel goed voelen als je ‘m dan toch vrijwel identiek hebt nagemaakt, haha! Nog nooit op maar hij klinkt héérlijk en ziet er ook zo uit. Ik eet vanavond weer pizza als het goed is :D

    Beantwoorden
  2. Els

    Oef, dit recept komt zo goed uit op mijn brakke vrijdag! Gister paar borreltjes teveel, dus dit gaat zeker heerlijk smaken, thanks!

    Beantwoorden
  3. Diana

    Lijkt me erg lekker. Zal me alleen moeten inhouden om niet meteen alle knoflookgarnalen er van af te snoepen!

    Beantwoorden
  4. Ranna

    Heb ik geprobeerd! Erg lekker! Wel grappig dat het gamberi is want dat is in hett Arabisch gewoon garnaal!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.