Hoewel ik heus wel weet dat het eten van de Chinese restaurants in Nederland niet echt Chinees is, geniet ik maar wat graag van een portie bami met kipsaté, Koe Loe Yuk en niet te vergeten de loempia’s. Voor Fastfood Friday leek het me leuk om die loempia’s eens na te maken. Van die mega grote loempia’s bomvol taugé, ham en een ei. Ik kwam erachter dat dit helemaal niet zo lastig is en daarom deel ik het recept graag met jullie. Op de foto’s zie je de loempia’s die ik maakte in de oven. Voor een (nog) beter resultaat raad ik je aan de loempia’s te frituren.

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 16 loempiavellen (diepvries)
  • 200 gram taugé
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 pakje schouderham broodbeleg
  • 4 eieren

1. Haal de loempiavellen drie kwartier voordat je ermee aan de slag gaat uit de vriezer zodat ze wat zachter worden. Rasp ondertussen de winterpeen, snijd de ui en de prei in dunne ringen en de schouderham in blokjes. Klus de ook de 4 eieren apart.

2. Pak twee loempiavellen en leg deze op elkaar. Pak nogmaals zo’n set en laat deze het eerste setje iets overlappen zodat je een lange rechthoek van de vellen krijgt.

3. Fruit alle groenten kort een beetje aan in sesam- of zonnebloemolie zodat het iets zachter kan worden. Bak ondertussen vier omeletten van de eieren.

4. Leg een flinke opscheplepel groenten in het midden van de loempiavellen en verdeel hier de ham en 1 omelet per loempia overheen. Vouw de zijkanten van de loempiavellen naar binnen. Vouw vervolgens de onderkant van de vellen over de vulling en rol hem vanaf daar op. Plak de loempiavellen aan elkaar met een beetje water.

5. Herhaal de bovenstaande stappen voor iedere loempia. Zorg ervoor dat de pakketjes goed dicht zitten.

6. Frituur de loempia’s vervolgens in hete olie (180-190°C) tot het korstje knapperig en bruingekleurd is.

loempia van de chinees

20 reacties

  1. Susanne

    Oeeh lekker! Ik vind die loempia’s er altijd heel lekker uitzien maar wel zo onwijs groot en vet! Ik heb trouwens ook ooit zelf de loempiavellen gemaakt van een één of ander beslag (van internet). Door het gebrek aan een frituurpan was het nét niet echt maar smaakte erg goed!

    Beantwoorden
  2. Mara

    Nom, deze wil ik zeker eens maken. Ben dol op loempia’s, maar ze bevatten altijd vlees. Nu kan ik dat er mooi uitlaten!

    Hoelang en hoe heet heb jij ze in de oven gehad? We hebben namelijk (nog) geen frituur. Anders zou ik ze in de wok doen met olie, maar die hebben we dus ook nog niet haha.

    Beantwoorden
  3. Yak Man

    yum dat heb ik al zo lang niet meer gegeten zeg, er zijn wel Chinese restaurants die echt Chinees eten severen, maar die zitten meestal in de randstad en ze hebben meestal geen Nederlandse menu kaart dus is meestal alleen voor Chinezen. Hoewel ik wel twee ken met Nederlandse menu kaart, dus erstaat dan geen bami, sate etc erop ;b

    Beantwoorden
  4. A.J.

    Je had het in het begin over de oven.
    Ik heb geen frituur dus ik ben heel benieuwd naar de temperatuur en baktijd van je lekkere loempia’s.
    Ik ga ze zeker maken.
    AJ

    Beantwoorden
    • Sabine

      25 minuten op 180 graden Celsius, in het midden van de oven. Korstje wordt wel wat hard, maar het smaakt prima. Wel even het filodeeg insmeren met een losgeklopt eigeel, daar wordt de loempia mooi bruin van.

      Beantwoorden
  5. Leonie Smit

    Klinkt heerlijk!! Ook erg benieuwd wat de temperatuur en tijd je gebruikt hebt in de oven.
    Wij hebben thuis namelijk alleen een airfryer.

    Beantwoorden
  6. Els

    Oh, zo lekker! Ik bestel ook altijd zo’n giga loempia van de chinees, heerlijk.. Ik ga hem zeker namaken, thanks!

    Beantwoorden
  7. Marloes

    Help! De loempiavellen zijn niet te koop bij de Jumbo en de AH hier in het dorp.Morgen even langs de toko.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Jazeker, filodeeg kun je ook prima frituren. Ik zou het proberen met zes vellen filodeeg per loempia. Mocht je het idee hebben dat het deeg alsnog te dun is, doe je er gewoon nog een extra plak bij.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.