Na een paar weken geen burgers te hebben behandeld in Fastfood Friday vond ik het daar wel weer tijd voor worden, burgers lijken immers toch hetgeen te zijn waar we aan denken bij fastfood. Deze keer maakte ik er weer een van de McDonald’s en wil de McChicken. Dodelijk simpel om te maken en wel iets anders van smaak (ik gebruik natuurlijk verse kipfilet en geen gemalen restvlees!) maar oh zo lekker.

Wat heb je nodig? (2 burgers)

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 kipfilets
  • ijsbergsla
  • 3 eetlepels mayonaise (niet te zuur)
  • ¼ theelepel uipoeder

Voor het beslag:

  • 1 ei + een kopje water
  • bloem
  • uipoeder
  • knoflookpoeder
  • peper en zout

1. Zet eerst alles klaar voor het beslag. Klop het ei los met het water in een kommetje en voeg uipoeder, knoflookpoeder, peper en zout naar smaak aan de bloem toe. Stort de bloem vervolgens in een ondiepe kom of op een bord.

2. Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla ze met behulp van een vleeshamer of deegroller plat tot ongeveer een halve centimeter dikte.

3. Snijd een cirkel uit de platgeslagen kipfilets ter grootte van de hamburgerbroodjes. De kip die je overhoudt kun je ergens anders voor gebruiken.

4. Wentel de kipburgers door het eimengsel, de bloem en vervolgens nogmaals door het ei en de bloem. Frituur de burgers in de frituurpan op 180°C in ongeveer vijf minuten goudbruin en gaar.

5. Leg de hamburgerbroodjes tijdens het frituren zo’n tien seconden in de magnetron om ze zachter en minder droog te maken.

6. Meng de uipoeder met de mayonaise voor de McChickensaus (ja echt, zó makkelijk is ‘ie!).

7. Snijd de hamburgerbroodjes open, leg hier de kipburger op en top deze af met ijsbergsla en de McChickensaus.

Eet de McChicken met de homemade frietjes van McDonald’s en een Oreo Cookie shake. Jum!

McChicken

McChicken

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

19 reacties

  1. Brenda

    Samen met de Mc kroket mn lievelings :) Hij is echt goed gelukt zeg. Dat (veel te makkelijke) sausje ga ik zeker maken, en dan meteen maar de hele burger ;)

    Beantwoorden
  2. Karolien

    Ziet er super lekker uit!
    Een vraagje: kan je de kip ook in de oven bakken ipv te frituren? Of kan ik ze dan beter in de pan bakken? Ik heb namelijk geen friteuse :)
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dat kan, al zou ik dan wel het beslag achterwege laten want dat is natuurlijk heel nat. Dan kun je er beter voor kiezen om de kip te paneren (met bloem en paneermeel). Ook lekker hoor!

      Beantwoorden
  3. Niels p.

    ziet er goed uit, echter snap ik niet hoe iedereen erbij komt dat er mayonaise word gebruikt voor de mcchicken..
    Er word een speciale “eggless sauce” gebruikt. En geen mayonaise.

    Beantwoorden
    • Ricardo

      Er zit gewoon ei in hoor. Om precies te zijn is dit de officiële ingredientenlijst. Er zit dus helemaal geen ui in, maar wel mosterd en suiker. En mayonaise dus ( eigeel, olie, azijn )

      McChicken® Sauce: Soybean oil, water, prepared mustard (water, mustard seed, vinegar, salt, mustard bran),
      liquid egg yolk, vinegar, sugar, salt, xanthan gum, potassium sorbate, calcium disodium EDTA. CONTAINS: EGG,
      MUSTARD.

      Bron: https://www1.mcdonalds.ca/NutritionCalculator/IngredientFactsEN.pdf pagina 23 halverwege.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.