Van een lezeres ontving ik onlangs de vraag of ik voor Fastfood Friday de Jack Daniels Spareribs van TGIF eens kon proberen. Nu vind ik Fastfood Friday een van de leukste dingen om te doen en Tim is gek op spareribs, dus die kans liet ik niet aan me voorbij gaan. Het spareribs marineren en bereiden artikel is een van de populairste artikelen op OhMyFoodness sinds ik hem heb gepubliceerd, dus ik hoop dat dit artikel hier een leuke variatie op is!

Wat heb je nodig? (voor twee spareribs)
Dry rub:

  • ½ eetlepel knoflookpoeder
  • ½ eetlepel uipoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • Jack Daniels’ Original barbecuesaus
  • 2 hele/niet voorgegaarde spareribs

Marineer de spareribs het liefst een dag van te voren, dit zorgt ervoor dat de smaken goed intrekken en het vlees lekker mals wordt!

1. Verwijder het vlies aan de onderkant van de spareribs, dit zorgt ervoor dat het vlees in de oven lekker mals wordt. Meng ondertussen vast de droge ingrediënten met elkaar.

2. Wrijf het vlees goed in met de dry rub en smeer het hierna in met de Jack Daniels’ barbecuesaus. Deze barbecuesaus kun je voor € 4.39 kopen bij Interfoods. Het is een vrij grote fles waar je lang mee doet en de smaak is geweldig. Lekker rokerig, precies hoe een barbecuesaus hoort te zijn.

Op Interfoods kun je overigens nog meer Amerikaanse producten vinden, voor zeer betaalbare prijzen. Zeker een aanrader!

3. Dek de spareribs goed af en laat ze bij voorkeur een dag in de koelkast marineren.

4. Verwarm op de dag van bereiding de oven voor op 120°C. Leg de spareribs op een bakplaat en bak ze eerst een uur in het midden van de oven zodat ze gaar kunnen worden.

5. Verwarm na een uur de oven naar 180°C en bak de spareribs tot slot nogmaals een half uur in het midden van de oven.

Mocht het mooi weer zijn en je de spareribs liever wilt bereiden op de barbecue dan kan dat natuurlijk ook. Leg de spareribs dan na een uur garen in de oven op het barbecuerooster.

Tip: Smeer de spareribs tijdens het bakken af en toe in met nog een beetje extra barbecuesaus voor een extra rokerige smaak.

TGIF Jack Daniels ribs 1

9 reacties

  1. Marita

    Superleuk dat je dit recept uitgewerkt hebt n.a.v. mijn verzoek! Ga ze zeker een keer proberen, want die bij TGIF’s waren echt super lekker. Wat vond je vriend ervan?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Mijn vriend eet het liefst iedere dag spareribs, dus die is daar niet zo moeilijk mee tevreden te stellen haha. Maar hij vond ze heerlijk!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.