Op de vrijdagochtend worden op OMF doorgaans ongezonde recepten geplaatst. Logisch ook, want bij Fastfood Friday denk je niet zo gauw aan gezonde broodjes en salades. Toch is het deze week een beetje anders. Vorig jaar lanceerde fastfood restaurant Burger King een aantal gezondere burgers. Deze burgers bevatten stuk voor stuk minder vet dan hun ongezondere tegenhangers en worden gemaakt met gezondere ingrediënten. Bij deze ‘gezonde’ burgers hoort ook de Volkoren Grilled Chicken, een meergranen broodje met gegrilde kip en light mayonaise. En het leek me wel leuk om deze eens na te maken voor OMF. Het broodje is enorm eenvoudig om te maken en doet helemaal niet denken aan eten uit een fastfood restaurant. Ook wel eens lekker!

Wat heb je nodig? 

 • 1 volkoren of meergranen pistolet (ik gebruikte een stuk stokbrood)
 • 1 kipfilet
 • Light mayonaise / halvanaise / YoFresh
 • botersla
 • tomaat
 • ui
 • peper en zout

1. Snijd de pistolet over de lengte doormidden en smeer beide kanten met de light mayonaise.

2. Leg de kipfilet onder een velletje plasticfolie en sla hem plat met behulp van een deegroller of vleeshamer. Bestrooi de kipfilet aan één kant rijkelijk met peper en zout.

3. Grill de kipfilet aan weerszijden goudbruin en gaar.

4. Snijd ondertussen de ui en tomaat in plakken en was de sla onder de koude kraan.

5. Leg de gegrilde kipfilet op de onderste helft van het broodje. Top af met rauwe ui, tomaat en de sla.

volkoren grilled chicken

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Susanne

  Hmmm gewoon heel simpel maar wel super lekker! Heb je eigenlijk tips om de kip mals te houden als het gaat grillen? Bij mij wordt het af en toe toch een beetje taai.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.