Ik ben gék op Chinees eten, het liefst eet ik het elke week maar mijn portemonnee is het daar niet zo mee eens. Vandaar dat er regelmatig naar het do it yourself wordt gegrepen, al kan het naar mijn idee nooit tippen aan het eten van de Chinees. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor Foe Yong Hai, een van de bekendste gerechten die je kunt krijgen bij de Chinees. Lekker mager, zeker wanneer je het serveert met zilvervliesrijst.

Wat heb je nodig? (3/4 personen)

  • 8 eieren
  • 1 bakje champignons
  • 2 preien
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 400 gram kipfilet
  • 1 eetlepel Chinese kruiden
  • peper/zout

Foe Yong Hai is eigenlijk niet meer dan een flinke omelet, gevuld met een boel lekkers. Zelf gebruik ik altijd de bovenstaande ingrediënten, maar hier kun je natuurlijk mee spelen.

1. Snijd allereerst alle ingrediënten in blokjes en de ui in halve ringen. Persoonlijk vind ik het fijner om de kip wat groter te laten, dus die snijd ik in schuin in dunne plakken.

2. Neem een grote pan (ik gebruikte een hapjespan) en verhit een beetje boter in de pan. Voeg hier vervolgens de kipfilet aan toe en bak totdat het goudbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.

3. Voeg vervolgens alle groente toe en bak zo’n vijf minuten totdat de groenten geslonken zijn. Doe de Chinese kruiden erdoor en roer nog even goed door.

4. Breek de eieren boven en bak en kluts ze goed door, eventueel met nog wat kruiden naar wens. Giet de eieren over de groenten heen en zorg dat het goed verdeeld wordt. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de Foe Yong Hai garen totdat het ei volledig gestold is. Doordat je het vuur laag hebt staan zal de onderkant van het ei niet aanbranden, dus het is niet nodig om de ‘omelet’ te keren.

5. Snijd plakken uit de omelet en serveer met rijst of nasi/bami. Persoonlijk vind ik het Babi Pangang sausje van Conimex (jep, uit een pakje ja) altijd erg lekker bij de Foe Yong Hai, dus die gebruik ik altijd. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een sausje brouwen.

Eet smakelijk!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Marita

    Dit ziet er erg lekker uit! Ik heb ooit Foe Yong Hai gemaakt met behulp van een pakje van Honig of Knorr ofzo. Dat was echt niet lekker!
    Ik ga dit recept zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
  2. Allissa

    Ohmy. Geweldig :3
    Als er iets lekker is van de chinees is het wel Foe Yong Hai. Ga ik zeker onthouden!

    Beantwoorden
  3. Anne

    Ik ga het vanavond maken alleen dan de vegetarische variant, dus zonder kip. Ik serveer het met nasi. Ik ben benieuwd hoe het zal smaken.

    Beantwoorden
  4. Susan

    Je kan ook een flesje woksaus sweat & sour gebruiken, beetje water, wat tomatenpuree en een beetje appelmoes… dan ga je nooit meer naar de Chinees ;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.