Eén van mijn favoriete Chinese gerechten is Foe Yong Hai. Ik heb je dan ook al een keer laten zien hoe je het zelf kunt maken en ik heb je ook al eens een supersnelle variant laten zien. Vandaag laat ik je mijn recept voor Foe Yong Hai rolletjes zien. Ik cheat weliswaar flink met dit gerecht (sorry, soms kies ik liever voor smaak dan voor mega vers!) maar zelf vonden we het heerlijk. Ook fijn is dat dit gerecht in no-time klaar is en ook nog eens healthy is. Win-win-win!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 100 gram Pandanrijst
  • 150 gram kipfilet
  • 100 gram Chinese wokgroenten
  • 1 handvol taugé
  • 1 zakje Conimex saus voor Babi Pangang saus (ik zei toch cheaten!)
  • 4 eieren
  • sesamzaadjes
  • gefrituurde uitjes

1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ook de kip in blokjes en klop de eieren los.

2. Verhit een beetje olie in een wok en wok hierin de kipfilet tot deze goudbruin kleurt. Voeg daarna de wokgroenten toe en wok dit op hoog vuur tot de groenten gaar zijn. Voeg als laatste de taugé toe en schep het geheel nog even om.

3. Bereid in een steelpannetje de Babi Pangang saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Bak in een koekenpan twee omeletten van de geklutste eieren.

5. Schep de rijst in diepe borden.

6. Leg de omeletten op een bord en schep de groenten en kip in het midden van de omelet. Rol het ei op en snijd schuin door midden.

7. Leg de omelet op de rijst en schep er een Babi Pangang saus overheen. Garneer met gefrituurde uitjes en sesamzaadjes.

Foe Yong Hai rolletjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

4 reacties

  1. Els

    Oeh i like foe yong hai en dit is inderdaad nog snel klaar ook, ideaal!
    En die babi pangang saus smaakt lekkerder voor bij foe yong hai, dan de foe yong hai saus zelf he?;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.