Het stond eerlijk gezegd best al een tijdje op mijn ‘bucketlist’ om een hele vis in de oven klaar te maken. Ik ben een echte visliefhebber, maar vaakt blijf het toch wel bij een filetje dat ik klaarmaak in de pan. Een verse vis op de markt halen en deze vervolgens in de oven bereiden had ik nog nooit gedaan en dat kan natuurlijk niet als foodie. De hoogste tijd dus. Ik ging voor een Forel uit de oven. Makkelijk en smakelijk. Mijn versie is geïnspireerd op een recept van Pauline.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 verse forellen*
  • 1 citroen
  • 100 gram groene aspergetips
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 300 gram roseval aardappeltjes
  • knoflookolie
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • zwarte peper en grof zeezout

*Vraag de visboer of hij ze alvast voor je schoonmaakt.

1. Was de rosevalaardappeltjes en snijd deze in partjes. Breng ze op smaak met peper, zout en rozemarijn en sprenkel er vervolgens knoflooklie overheen. Doe ze in een ovenschaal en rooster de aardappeltjes 30 minuten op 220°C.

2. Spoel ondertussen de forellen af onder de kraan en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Kruid ze van de buiten- en binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in partjes en leg er hier een paar van in de binnenkant van de forel.

3. Haal de ovenschaal met de aardappeltjes uit de oven. Druk de knoflookteentjes iets plat en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel de aspergetips over de ovenschaal en leg hier de forellen bovenop. Sprenkel er naar wens nog wat extra knoflookolie overheen

4. Schuif de ovenschaal terug in de oven voor ongeveer 35 minuten tot de vis gaar is.

Forel uit de oven

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Tanja

    Lijkt me een heel lekker en makkelijk recept. Ik ben ook een visliefhebster maar tot nu toe ook alleen filets. Kan ik de visboer er ook de kop af laten halen of word de vis dan droog? Ik eet niets waar zo duidelijk de kop nog aanzit, met de rest heb ik niet zo’n moeite ;-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.