Wie dol is op Mexicaans eten zal ongetwijfeld wel eens tomatensalsa bij een gerecht hebben gegeten. Sowieso is dit de meest gangbare salsa die er bestaat. Maar er is meer. Sterker nog, er is een salsa die misschien nog veel lekkerder is om bij Mexicaanse gerechten te serveren en dat is deze maïssalsa! Ik kwam het idee hiervoor tegen in Jamie in 15 minuten en het leek me een sterk plan om te maken bij taco’s. Lekker fris en zoet en bovenal ontzettend gezond. Daarnaast ook nog dodelijk simpel om te maken en dus deel ik graag het ‘recept’ met jullie.

maissalsa

maissalsa

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje maïs
  • 3 tomaten
  • 3 lente-uitjes
  • verse peterselie of koriander
  • extra vergine olijfolie
  • jalapeño’s
  • zout

Er is een reden dat ik ‘recept’ zojuist tussen aanhalingstekens heb geplaatst want eigenlijk mag het niet zo heten. Je hoeft er nauwelijks iets voor te doen maar het resultaat is groots en daar houd ik van.

1. Laat de maïs uitlekken en spoel de korrels schoon onder de koude kraan.

2. Snijd de tomaten in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Snijd ook de jalapeño fijn. Mocht je deze laatste nou niet kunnen vinden, in het Mexicaanse schap van de supermarkt – de AH heeft dat hier – staat ook een potje met voorgesneden jalapeño’s, deze gebruik ik ook altijd.

3. Meng de maïs met de tomaten, de lente-ui en de jalapeño’s. Breng de salsa op smaak met extra vergine olijfolie en een beetje zout.

4. Hak een hoeveelheid verse peterselie naar smaak fijn en garneer de salsa hiermee.

De laatste tijd begin ik steeds gekker te worden op maïs en deze salsa is wellicht één van de veroorzakers. Pittig maar ook heerlijk zoet en aan de andere kant ook weer fris. Wat mij betreft een perfecte aanvulling bij taco’s of een ander Mexicaans gerecht.

Overigens kun je natuurlijk ook verse maïskolven gebruiken en hier de korrels vanaf halen, maar zo af en toe mag het ook wel eens wat makkelijker.

maissalsa

maissalsa

maissalsa

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.