Pasta en gamba’s vormen voor mij een gouden combinatie. Het liefst eet ik de verse pasta alleen met een beetje knoflook, olijfolie, gamba’s en Parmezaanse kaas maar om dat iedere keer zo te doen is ook maar saai. En daarom ging ik laatst aan de slag met een nieuw receptje en maakte ik Fusilli met gamba’s in pittige tomatensaus. Die tomatensaus kun je trouwens voor veel meer recepten gebruiken en is ook lekker met gehakt. Voel je vrij om een handvol rucola bij dit gerecht te serveren voor een knappertje en de kleur.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 100 gram ongekookte fusilli
  • 100 gram gamba’s, gepeld en schoongemaakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout

1. Hak de peper, de ui en de teentjes knoflook fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie in een koekenpan.

2. Voeg de tomatenpuree toe en schep dit goed om, bak een minuut of twee mee.

3. Doe dan de tomatenblokjes samen met de chilipoeder, gedroogde oregano en een hoeveelheid peper en zout in de pan en roer dit door.

4. Draai het vuur laag en voeg de gamba’s toe. Laat de tomatensaus op laag vuur zachtjes bubbelen tot de gamba’s gaar zijn.

5. Kook ondertussen de Fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

6. Giet de pasta af en schep deze door de tomatensaus.

7. Serveer de pasta direct en bij voorkeur met een beetje Parmezaanse kaas. Lekker!

Fusilli met gamba's in pittige tomatensaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Stephanie Lacroix

    het is heel lekker om hier wat losse cherrytomaatjes en rucola doorheen te doen! vooral de pittige rucola past er goed bij, en maakt het gerecht nog voedzamer!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.