Hoewel dit receptje perfect was geweest voor Pasen vind ik het ook een heerlijk lentegerecht. Een garnalencocktail als voorgerecht doet het bij ieder diner eigenlijk wel goed en deze garnalencocktail met grapefruit is daar zeker geen uitzondering op. Heerlijk fris en daarom zal het gerecht niet misstaan op tafel tijdens een zomers diner of een lentepicknick. In plaats van Hollandse garnaaltjes zou je ook rivierkreeftjes kunnen gebruiken zolang ze maar vrij stevig van structuur zijn. En niet cheaten met de saus! De zelfgemaakte variant is altijd het lekkerst.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 dunne plakjes grapefruit
  • 1 handvol gemengde sla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel dille
  • ½ theelepel mosterd
  • een paar druppels tabasco
  • peper en zout

1. Meng de mayonaise met de ketchup, het paprikapoeder, de mosterd en een paar druppels tabasco en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer tabasco toe wanneer je van een pittige cocktailsaus houdt.

2. Dep de garnalen droog met een stukje keukenrol en schep ze vervolgens door de cocktailsaus. Voeg de dille toe en proef om te kijken of alles goed op smaak is. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe voor een fris zuurtje.

3. Was de sla en leg deze onderin een glas. Schep hier de garnalensalade bovenop.

4. Strooi wat extra dille over de garnalensalade en leg hier de partjes grapefruit bovenop.

garnalencocktail met grapefruit

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Garnalencocktail met grapefruit

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.