Ineens had ik zin in taco’s, maar dan niet in de ongezonde versie met heel veel gehakt en vooral heel veel kaas en dus was ik aan het tobben wat ik er dan mee kon doen. Uiteindelijk besloot ik over te gaan op deze garnalentaco’s met avocadosalade. Beste keuze ooit want wat is de combinatie van knisperende tacoshells en garnalen geweldig. Helemaal lekker is het in combinatie met de frisse avocadosalade die ik erbij maakte. Een gezond maar heerlijk gerecht dus. Drie tacoshells per persoon zijn genoeg voor een licht diner. Klinkt wellicht wat veel, maar bedenk je goed dat hier geen vette (en snel vullende) ingrediënten aan te pas komen en dat je er dus prima iets meer van kunt eten.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram garnalen
  • 6 tacoshells
  • ijsbergsla
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 kleine avocado
  • kruidige knoflooksaus

1. Hang de tacoshells aan een ovenrooster en verwarm ze ongeveer tien minuten in het midden van de oven op 150°C.

2. Houd de salade zo simpel mogelijk. Was de sla goed, snijd de rode ui in dunne halve ringen, de avocado in blokjes en de cherrytomaatjes in partjes. Meng de ingrediënten door elkaar en zet de salade even apart. Uiteraard kun je er voor een frisse twist nog wat citroensap aan toevoegen, maar ik vond dit niet nodig.

3. Verwarm de garnalen kort in een drupje olie in de koekenpan.

4. Schep de salade onderin de tacoshells, leg de garnalen erbovenop en schenk wat van de kruidige knoflooksaus over de taco’s.

Waarom ik de combinatie van taco’s en garnalen nog niet eerder had verzonnen is me een raadsel, maar wat was het waanzinnig lekker. Zeker voor herhaling vatbaar en ik kan jullie allemaal aanraden het ook te gaan proberen.

garnalentacos met avocado

garnalentacos met avocado

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

11 reacties

    • Sabine

      Als je ze goed bereid zijn ze inderdaad een beetje knapperig, al is het echt heel lastig uit te leggen hoor want eigenlijk kun je het nergens mee vergelijken. Verwacht een stevige structuur in ieder geval! Niet zo zacht als vis :)

      Beantwoorden
  1. DoorEten

    Ik heb teovallig deze week voor het eerst garnalen met tortilla’s gegeten, super lekker he!

    Wel had ik de garnalen eerst even gemarineerd met onder andere knoflook, komijn en limoensap, dat is ook heel erg lekker!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dat is ook een goede tip, ga ik bewaren voor de volgende keer! Ik vind gamba’s/garnalen zonder marinade ook altijd al waanzinnig lekker hihi.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.