Hmm wraps, ik hou er van. Ze zijn gezond én multifunctioneel. Zo kun je er bijvoorbeeld chips van maken, ze als broodvervanger gebruiken bij de lunch of er ontzettend lekker avondeten van maken. Van de week was ik op zoek naar een lekker recept voor wraps. We eten ze namelijk redelijk frequent en om nou elke keer met dezelfde vulling te komen is ook zo saai. Ik vond hem op de site van WeightWatchers, maar heb hem wel naar eigen wens aangepast. Anders dan bij normale wraps, doe ik deze na het vullen nog even onder de gril voor een extra knapperige tortilla, jumm!

Wat heb je nodig? (6 wraps à 3 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 blikje (klein) kidneybonen
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gehakte tomaten (à 400 gram)
  • 6 meergranen of knoflook wraps (klein formaat)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • basilicum
  • chilipoeder
  • peper en zout

1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kip bruin en gaar.

2. Snipper de ui en pers de knoflook en voeg deze beide toe aan de kip. Bak mee totdat de uien glazig zijn.

3. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze aan de kip toe. Bak net zolang totdat de champignons bruin en geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg ze toe aan de kip. Voeg ook direct de gehakte tomaten toe en een hoeveelheid chilipoeder naar wens. Laat zo’n drie tot vier minuten doorbakken totdat de saus wat dikker wordt. Voeg vervolgens (gedroogde) basilicum aan de saus toe.

5. Verwarm de tortilla’s even in de magnetron zodat ze flexibel zijn en breng wat van de vulling aan in het midden van de tortilla. Bestrooi de vulling met geraspte kaas en vouw de beide helften van de tortilla naar binnen. Je kunt er ook voor kiezen om de tortilla op te rollen, maar dan kan er minder vulling in en loop je het risico dat hij er zo met het grillen weer uit loopt.

6. Leg de dichtgevouwen tortilla onder de grill totdat er grillstrepen ontstaan en de tortilla lekker knapperig wordt. Serveer met wat aioli of guacamole en een lekkere avocadosalade van rijpe avocado, ijsbergsla, rauwe ui en kruidendressing.

Wil je de tortilla’s nog extra Mexicaans maken, voeg dan tegelijkertijd met de bonen een klein blikje mais toe. Ook kun je verse koriander in de wraps leggen voordat je ze dichtvouwt.

Eet smakelijk!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Kevser

    Wauw! Ziet er erg lekker uit. Wij eten vanavond waarschijnlijk ook wraps maar dan met een iets andere inhoud. Het idee om ze te grillen is nice:) wellicht doe ik dat meteen voor vanavond!:)

    Beantwoorden
  2. Natasha

    Wauw! Ziet er erg goed uit. Goed idee van die grill ook. Ik doe ze wel in de oven maar dit ziet er net wat verzorgder uit.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.