Sinds een paar weken ben ik verslingerd aan avocado. Ik vond het voorheen ook wel erg lekker hoor, zeker in de vorm van guacamole, maar de laatste tijd ben ik er echt verslaafd aan. Het liefst eet ik het in iedere salade en bij ieder hoofdgerecht. Naast avocado is ook zalm in dit gerecht een echte ster. Deze gegrilde zalm met avocadosalsa maakt ik tijdens de Paleo challenge en wauw wat is dat een bizar goede combinatie. Dankzij het kruidenlaagje is de zalm ietwat zout en dit vormt de perfecte tegenhanger voor de zachte smaak van avocado. Bij het typen van dit artikel kreeg ik zo weer zin in dit gerecht, jam!

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de zalm:

  • 2 moten zalm
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel uipoeder
  • chilipeper
  • zwarte peper

Voor de avocadosalsa

  • 1 avocado
  • ½ rode ui
  • sap van een halve limoen
  • verse of gedroogde koriander
  • zout (naar smaak)

1. Doe het zout, komijnpoeder, paprikapoeder, uipoeder en een hoeveel chili- en zwarte peper naar wens bij elkaar in een kommetje en schep dit even goed door elkaar.

2. Dep de zalm droog met een stukje keukenrol en smeer de moten aan weerszijden in met de dry rub. 

3. Snijd de avocado in blokjes en snipper de ui. Doe ze bij elkaar in een kom.

4. Sprenkel wat limoensap over de avocado en een hoeveelheid koriander naar wens. Mocht je dit willen dan kun je ook nog zout toevoegen, ik vond het zelf niet nodig. Schep de avocadosalsa voorzichtig om.

5. Druppel voorzichtig wat olijfolie over de gekruide zalmmoten en grill deze in een paar minuten gaar.

6. Leg de zalm op de borden en verdeel de avocadosalasa hier overheen.

Gegrilde zalm met avocadosalsa

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Anne-Marie

    Mijn vriend houdt niet zo van zoete aardappelen.. Wat zou je nog meer kunnen serveren bij dit gerecht?

    Beantwoorden
  2. Kim

    Op zoek naar paleoproof recepten kwam ik dit tegen, lijkt me heerlijk!
    Heb je ook ergens een receot voor de zoete aardappel of pastinaakfrietjes?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.