Gekaramelliseerde peer met geitenkaas en croutons

In de categorie ‘bijgerechten’ is dit er eentje hoor. En toegegeven, je moet wel van fruit in combinatie met hartig houden. Zelf ben ik er gek op, maar Tobias houdt er bijvoorbeeld totaal niet van. Dit hele bordje zou dus voor mij zijn. Wat overigens prima is want het is een heel fijn gerechtje al zeg ik het zelf :-) De stukken peer heb ik gekaramelliseerd in boter en honing, samen met wat halve ringen rode ui. Dat is het zoete gedeelte en dat serveer je op een bordje met zelfgemaakte croutons en wat geitenkaas. Mocht je een keer een diner organiseren, zet dan de tafel eens vol met meer van dit soort kleine gerechtjes. Ziet er hartstikke feestelijk uit en zo kan iedereen van alles wat proeven.

GekaramelliseerdePeerGeitenkaas ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

GekaramelliseerdePeerGeitenkaas Pinterest

No ratings yet

Gekaramelliseerde peer met geitenkaas en croutons (13/11)

Porties1 personen

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 2 el honing
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 peren geschild, zonder klokhuis en in kwarten
  • 4 takjes tijm fijngehakt
  • 1 boterham in vierkante blokjes, zonder korst.
  • olijfolie
  • 1/2 teen knoflook geraspt
  • peper
  • zout
  • 15 gram geitenkaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Verhit de roomboter met de honing in een koekenpan, roer even door en voeg vervolgens de halve ringen ui toe. Voeg daarna ook de peren en de fijngehakte tijm toe. Bak op middelhoog vuur totdat de peren zacht zijn en een mooi bruin kleurtje hebben.
  • Terwijl de peren bakken, maak je de croutons. Meng hiervoor de blokjes brood met een beetje olijfolie, de halve teen geraspte knoflook en wat peper en zout. Hussel goed door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif bovenin de oven voor 10 minuten.
  • Verdeel alles op een bordje en verkruimel er een beetje geitenkaas over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close