Wat kan een mens toch blij worden van iets simpels. Zo ook ik. Hoewel ik een liefhebber ben van uitgebreid eten vind ik een simpel gerechtje met een minimale hoeveelheid aan ingrediënten ook fantastisch. Deze gemarineerde gamba’s zijn daar een perfect voorbeeld van. Je hebt er maar weinig voor nodig maar het resultaat is reuze, zeker wanneer je een liefhebber bent van schaal- en schelpdieren. Eet de gamba’s als voorgerechtje of als onderdeel van een tapas diner. Lekker!

Wat heb je nodig? (2 personen – voorgerecht)

  • 20 gamba’s, gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • knoflookolie

1. Doe de olijfolie in een schaaltje en pers hierboven de teentjes knoflook uit.

2. Dep de gamba’s goed droog met een stukje keukenpapier en leg ze vervolgens minimaal een uur (het liefst langer) in de knoflookolie.

3. Verhit een droge koekenpan en pak hierin de gamba’s samen met de knoflookolie tot de gamba’s gaar zijn. Dit zal maximaal een minuut of vier – vijf in beslag nemen.

4. Strooi halverwege de baktijd een hoeveelheid peper en zout over de gamba’s. Hak verse peterselie naar smaak fijn en bak ook dit nog even kort mee.

5. Serveer de gamba’s op de borden en sprenkel er nog wat knoflookolie overheen.

gemarineerde gamba's

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.