Oh jongens, zo af en toe komt het voor dat ik met een gerecht op de proppen kom dat zo goed in de smaak valt dat ik het ’t liefst de volgende dag weer zou willen eten. Ditzelfde geldt voor dit recept: gepofte zoete aardappel met pulled pork. Tim en ik zijn allebei verzot op Pulled Pork, serieus als je het nog niet hebt gegeten: doe het!, en eten het ’t liefst op allerlei mogelijk manieren. Op een broodje, in loempia’s, over een pizza of in een wrap.. heerlijk! Maar nog nooit aten we het in een gepofte zoete aardappel. Waarom niet? Het is mij een raadsel want dit gerecht is een knaller.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 recept voor Pulled pork (hier houd je nog wel wat van over)
  • 2 zoete aardappelen
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • peper en zout
  • saus naar wens

1. Maak de pulled pork klaar volgens de aanwijzingen in het recept. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

2. Was de zoete aardappelen grondig onder de koude kraan en verwijder eventuele oneffenheden. Besprenkel ze lichtjes met een beetje olie.

3. Leg de aardappelen op een bakplaat en schuif deze vervolgens voor een uur (afhankelijk van de grootte van de aardappel) in het midden van de oven. Draai de aardappelen halverwege de baktijd een keertje om.

4. Snijd tegen het einde van de baktijd van de aardappelen de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak deze op hoog vuur in een koekenpan bruin.

5. Druk zachtjes in de zoete aardappel om te checken of ze gaar zijn, ze moeten lekker zacht zijn en het velletje moet los laten.

6. Snijd de aardappelen dan in het midden in. Schep de gebakken champignons in de aardappel en top af met de pulled pork.

Serveer de gepofte aardappelen met een frisse salade en een saus naar wens. De kruidige knoflooksaus is er erg lekker bij!

Gepofte zoete aardappel met pulled pork

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.