Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Daar is geen woord aan gelogen en iedere keer als ik weer aan de slag ga met kip (en dat is zeker een paar keer per week) probeer ik er iets anders mee te maken. Kip is bij ons het favoriete vlees in huis, juist omdat je er zoveel mee kunt en omdat het lekker gezond is. Deze gerookte paprikakip uit de oven was ook bijzonder fijn. Lekker sappige kip met een zeer krokante én kruidige korst van gerookte paprika. Dit is echt zo’n ideale maaltijd voor als je nog kippenpoten hebt liggen in de vriezer en je geen idee hebt wat je daar nou mee moet. Zo maakten wij ze in ieder geval ook op.

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 4 kippenpoten
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder (ik gebruikte de zoete variant)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel uipoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met een beetje boter.

2. Doe alle specerijen in een ziplockbag en doe hier ook de kippenpoten bij. Rits het zakje dicht en verdeel al schuddend en knedend het kruidenmengsel over de kippenpoten. Ik vind dit zelf echt een ideale manier van dry rub verdelen.

3. Leg de kippenpoten met de huid naar boven in de ovenschaal.

4. Bak de kippenpoten in het midden van de oven in 40 – 45 minuten gaar en serveer direct.

Ik heb ervoor gekozen om geen olie meer toe te voegen aan de kip, hierdoor werd het huidje namelijk extra krokant. Mocht je bang zijn dat de kip verbrand of ben je niet zo van de krokante huidjes, voeg dan een eetlepel (olijf)olie aan de rub toe.

Geroosterde paprikakip uit de oven

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.