Soms zie je ergens wel eens een recept bijkomen en een aantal weken zie je het nog eens ergens anders. Dit had ik een poos geleden met gevuld brood. Rudolph maakte op 24Kitchen eens een Mediterraans gevuld lunchbrood en in Light Koken las ik ooit een artikel over gevulde pita’s voor avondeten. Tijd voor een eigen variant, zeer healthy, boordevol groenten, niet duur qua ingrediënten. Het kost je wat tijd om te maken, maar dan heb je ook wat!

Wat heb je nodig?

  • 1 Turks brood
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s (1 rood en 1 geel)
  • 1 bakje grote champignons
  • 2 uien
  • 2 kipfilets
  • geraspte kaas
  • cajunkruiden
  • peper/zout
  • chilipeper
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook

1. Snijd alle groenten in grove, maar niet te dikke plakken. Maak een marinade van olijfolie, twee geperste teentjes knoflook, peper/zout en chilipeper. Marineer hier de aubergine en courgette in.

2. Kruid de kipfilet met cajunkruiden en grill de filets totdat de kip gaar is. Snijd ondertussen het kapje van het brood af en hol het brood voorzichtig uit. Zorg ervoor dat je de bodem niet té dun maakt.

3. Grill alle groenten totdat ze zacht zijn en grillstrepen bevatten. Trek, terwijl de groenten grillen, de kipfilet uit elkaar met een vork of snijd er lange repen van.

4. Smeer de bodem van het brood in met een knoflookteentje en vul het brood met de groenten en kip. Begin met een laagje aubergine, vervolgens de paprika, champignons en ui. Daarna een laagje kipfilet en sluit af met een laagje courgette.

5. Bestrooi het open brood met geraspte kaas en zet het brood desgewenst nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.

6. Leg het afgesneden kapje brood terug op het gevulde brood en serveer het brood in zijn geheel met een lekkere knoflook saus.

Mocht je nog wat van het gevulde brood overhouden kun je het prima nog een dag of twee, strak verpakt in keukenfolie bewaren in de koelkast. Leg het brood voordat je het op eet nog even onder de gril om het weer knapperig en warm te maken.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.