Het recept dat ik vandaag met je deel kun je toepassen op de kerstgourmet maar kan ook prima dienen als hoofdgerecht. Annebeth heeft je al laten zien hoe je een grote gevulde (kip)rollade kunt maken, ik laat je vandaag gevulde mini varkensrollades zien. Eigenlijk heel eenvoudig om te maken en het ziet er enorm schattig uit. Geef iedereen zijn of haar eigen rollade (of twee), gebruik ze als onderdeel van een grote vleesschotel en varieer naar hartenlust met de vullingen. Een erg leuk receptje dat je prima een dag van te voren al kunt voorbereiden.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 6 varkensfiletlapjes (of schnitzels)
  • 1 flinke eetlepel roomkaas
  • 5-6 middelgrote kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • peper en zout

1. Doe de varkensfiletlapjes in een plastic zak en sla ze zo plat mogelijk met behulp van een vleeshamer of deegroller. Leg ze even apart.

2. Snipper de sjalot en snijd de kastanjechampignons in kleine blokjes. Bak ze in een beetje olie in een koekenpan goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

3. Roer de roomkaas een beetje los in een kommetje en voeg hier de sjalot en de champignons aan toe. Roer goed door.

4. Verdeel een koffielepel van de vulling horizontaal over de platgeslagen filetlapjes en rol het vlees op. Strooi peper en zout over de minirollades.

5. Bind een touwtje om de rollades zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.

6.Verhit een beetje (room)boter in een koekenpan en bak de minirollades om en om goudbruin. Draai het vuur laag, schenk een bodempje water in de pan en doe de deksel op de pan. Bak de minirollades in een minuut of tien helemaal gaar.

gevulde mini varkensrollade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.