Waar ik al lang benieuwd naar was, maar nog nooit had gegeten, was gevulde portobello. Ik zag de portobello’s vaak in de winkel liggen en wilde ze al vaak meenemen, maar vergat het of had zo even geen recept paraat.
Afgelopen weekend waren we even bij mijn ouders en mijn moeder had nog een doosje met twee portobello’s liggen, of we die wilden meenemen. Ik greep de kans aan en heb er wat mee geëxperimenteerd.
Dit is geen vegetarische variant, maar eentje met spek. Lees je mee?

Wat heb je nodig voor twee gevulde portobello’s?
– 2 portobello’s
– 100 gram spekreepjes
– 2 eieren
– geraspte kaas
– peper en een klein beetje zout

Hoe ga je te werk?
Eigenlijk is dit een heel makkelijk receptje, het lastigste is misschien het netjes uithollen van de portobello’s. Vooral de randjes zijn wat kwetsbaar, en die heb je wel nodig. Nadat je de oven aanzet om voor te verwarmen op 200 °C begin je met het uithollen. Ik begon met het steeltje, als je daar wat tegenaan drukt, laat hij vanzelf los. Daarna schep je met een lepeltje het meeste van het zwarte gedeelte eruit (de plaatjes, hierin zitten de sporen), doe dit vooral bij de randjes voorzichtig. Bij mij zie je dat de randjes wat zijn gaan scheuren. Leg de portobello’s in een ovenschaal, klaar om te vullen.

Ondertussen zet je de spekjes op het vuur, je hoeft ze niet helemaal uit te bakken, als het meeste van het vet maar gesmolten is en ze half knapperig zijn.

Klop de eieren los met wat peper en een heel klein beetje zout (er komt natuurlijk ook al zout uit de spekjes). Strooi hier ook driekwart van de geraspte kaas door en roer nog even door. Wanneer de spekjes klaar zijn roer je deze ook door het eimengsel en dit giet je dan in de portobello’s. Het is niet erg als ze een beetje overstromen, probeer ze zo vol mogelijk te krijgen.
Als laatste strooi je de overgebleven kaas nog over de bovenkant.
Dan hoeven ze alleen nog maar een kwartier in de oven en klaar! Ik at het als avondeten met wat aardappelschijfjes en een mixje van broccoli en bloemkool, maar je zou het ook als een voorgerecht kunnen serveren met een klein plukje frisse salade.
Eet smakelijk!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Laura

    Hmm ziet er goed uit! Ik zag bij de Lidl laatst portobello’s liggen en had echt geen flauw idee hoe ik die moest eten haha. Dit ga ik proberen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.