Qua avondeten maak ik het liefst dingen vanuit de oven. Ovenschotels, geroosterde aardappels of gegratineerde groenten… Het geeft vaak een lekker knapperig laagje en het is allemaal wat minder saai dan wanneer je jouw gerecht op het gasfornuis bereid. Vorig week besloot ik, dankzij mijn nieuw oven, weer eens gevulde puntpaprika’s te maken. Voorheen bleven de paprika’s altijd hard en was de smaak niet om over naar huis te schrijven, dus met een nieuwe oven moest het nogmaals geprobeerd worden. Omdat ik deze paprika’s als bijgerecht at hield ik ze vrij simpel, maar voor degene die dit gerecht graag als hoofdgerecht willen zal ik onderaan dit artikel wat tips neerzetten.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 grote puntpaprika
  • 1 vol kopje ongekookte basmatirijst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 middelgrote tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 handjes geraspte kaas
  • peper en zout
  • peterselie

1. Snijd de puntpaprika door de lengte door midden en verwijder de zaadlijst en zaadjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

2. Kook de rijst gaar volgens te verpakking in gezouten water.

3. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in stukjes. Meng de tomatenpuree met de tomaten, geperste knoflook en de olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout.

4. Pureer het mengsel met een staafmixer en meng de tomatensaus met de gare rijst.

5. Vul de halve puntpaprika’s met het rijstmengsel en strooi hier de geraspte kaas overheen. Leg de paprika’s in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.

6. Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en gaar de paprika’s in ongeveer 35 minuten tot de paprika’s zacht zijn geworden.

7. Bestrooi de paprika’s met verse peterselie en serveer ze met een stukje vis en wat knoflooksaus.

Tips wanneer je de gevulde puntpaprika’s als hoofdmaaltijd wil eten

  • Gebruik één hele puntpaprika per persoon;
  • Meng rul gebakken gehakt met de rijst voordat je de paprika vult;
  • Voeg extra groenten aan de vulling toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan champignons, ui en maïs;
  • In plaats van rijst kun je ook gebruik maken van couscous, voeg er dan fetakaas in plaats van geraspte kaas aan toe

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.