Ellen at dit Filipijnse gerecht ooit in een restaurant en ik ben blij dat ze het recept heeft weten te vinden op internet, want hierdoor kan Ellen haar Filipijnse Kare Kare met ons delen. Kare Kare is een traditioneel stoofvlees recept met rundvlees dat veelal wordt gegaard in pindasaus en waaraan diverse groenten zijn toegevoegd. Maak dit gerecht wel ruim van te voren, het vlees heeft namelijk een paar uur nodig om te sudderen.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 el olie
  • 500 gr biologische sukadelappen, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el chilipoeder
  • 1 pot rundvleesfond (400 ml)
  • 400 ml runderbouillon
  • 25 gr witte rijst
  • 40 gr pinda’s
  • 250 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 grote aubergine, in blokjes
  • 3 el thaise vissaus
  • 2 el sojasaus
  • om erbij te serveren: witte rijst en extra sperziebonen

1. Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees (in gedeelten) op hoog vuur bruin.

2. Leg het vlees op een bord en fruit in het bakvet de ui met de knoflook en de chilipoeder 3 minuten tot deze glazig is.

3. Doe nu het vlees terug in de pan samen met de fond en de bouillon en breng op smaak met peper en zout.

4. Laat het vlees nu in 3 uur zachtjes gaar sudderen, gebruik hiervoor een sudderplaatje.

5. Als het vlees al 2,5 uur staat te sudderen dan rooster je de rijst in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Blijf omscheppen.

6. Laat de rijst op een bordje afkoelen.

7. Maal nu de geroosterde rijst samen met de pinda’s fijn in een keukenmachine.

8. Roer de rijst en pinda’s door het stoofvocht.

9. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze 1 keer doormidden. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2,5 cm.

10. Roer ook de sperziebonen en de aubergine door het stoofvlees en laat het in 30 minuten gaarstoven. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt.

11. Breng tot slot op smaak met vissaus en sojasaus en serveer met rijst en extra sperziebonen.

kare kare

kare kare

Meer fijne recepten kun je vinden op de blog van Ellen: In My Red Kitchen.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Miek

    Lijkt me heerlijk, ga ik zeker proberen! Wel een vraagje: dit is voor 2 personen neem ik aan, moet je voor 4 personen ook het vocht zoals de bouillon ed. verdubbelen? Ik hoor het graag van je :-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.